Afbeelding
Pixabay

Bakkie Troost voor Allerzielen

LEUSDEN Allerzielen is een moment waarop geliefden worden herdacht zoals met een bezoek aan een graf of de urnenmuur. Even een groet aan je dierbare, de bloemen verversen of een kaarsje aan steken. Het zijn vaak kostbare momenten waarin herinneringen opkomen. We voelen ons vaak nog verbonden met hen, die zijn gestorven maar tegelijkertijd voortleven in ons hart.  

 

Hoe we omgaan met gemis is voor iedereen weer anders, daarbij maakt het soms helemaal niet uit hoe lang geleden iemand gestorven is of hoe jong of oud hij/zij was. We zeggen ook wel: verdriet is de keerzijde van de liefde.

In het weekend voor Allerzielen bieden wij voor mensen die het kerkhof bezoeken een ‘bakkie troost’ aan. In Achterveld (Jan van Arkelweg) op zaterdag 30 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur. In Leusden (bij de St. Jozefkerk) op zondag 31 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur.

Een ‘bakkie troost' is geheel vrijblijvend: een gesprekje over wat iemand bezighoudt of om herinneringen te delen. Alleen even een kopje koffie of thee en een vuurkorf om u bij op te warmen, kan natuurlijk ook.