Afbeelding
Vuelta

Vuelta uitgesteld: 'Jammer maar begrijpelijk'

20 april 2020 om 19:58 Corona Coronavirus

LEUSDEN De Ronde van Spanje is vanwege de verplaatsing van de Tour de France uitgesteld. De Vuelta zou in de tweede etappe van Den Bosch naar Utrecht de gemeente Leusden aandoen. ,,Jammer'', reageert burgemeester Gerolf Bouwmeester. ,,Maar in de huidige situatie ook heel begrijpelijk dat de wielerronde wordt uitgesteld.''

Marcel Koch

Een nieuwe start voor de wielerronde - die op 14 augustus in de stad Utrecht zou starten met een ploegentijdrit - is er nog niet. De internationale wielerunie UCI en de Spaanse organisatie verwachten deze maand meer bekend te maken.
Mogelijk wordt de wielerronde verplaatst naar november, na de Tour de France (augustus) en de Giro d'Italia (vermoedelijk oktober).

ONDUIDELIJK Niet alleen de datum van de Vuelta is nog onbekend, zelfs óf de ronde überhaupt nog in Nederland van start gaat is niet duidelijk. Koersdirecteur Javier Guillén liet deze week weten niet uit te sluiten dat de Ronde van Spanje dit jaar niet in Utrecht start maar gewoon in Spanje. ,,We kunnen niet ontkennen dat dat een optie is", zei Guillén in een podcast van sportzender Cadena Ser. ,,We zijn continu in overleg met de Nederlandse instanties en analyseren nu wat de consequenties zijn voor hen van de aanpassingen van de kalender. In Centraal-Europa zijn de weersomstandigheden dan anders en het was gepland als een 'zomerfeestje'. We zullen moeten afwachten hoe de Nederlandse autoriteiten beslissen over de nieuwe data. Het is een buitengewone situatie en we zullen hun standpunt hoe dan ook accepteren. Mochten we de eerste drie etappes niet in Nederland kunnen houden, zullen we over alternatieven moeten denken of de wedstrijd beginnen in Irun." In die Baskische plaats zou de Vuelta na de uitstap naar Nederland verder gaan.

WIELERFEEST Leusden was, in de woorden van burgemeester Bouwmeester, van zins er een mooi wielerfeest van te maken. Zo stond er een Spaanse feestweek op winkelcentrum De Hamershof op het programma en ook in de Tour de Junior (Achterveld) zou er speciale aandacht voor de Vuelta zijn. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er nog geen promotiekosten zijn gemaakt. ,,We hadden hiervoor wel een beperkt budget gereserveerd.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie