Karin de Bruin en Annemarie Drenth lopen dagelijks een ommetje.
Karin de Bruin en Annemarie Drenth lopen dagelijks een ommetje. Arnoud J Spaaij

Organisatie Ommetje-app zoekt eerste tien deelnemers

19 maart 2021 om 06:30 Overig

LEUSDEN De organisatoren van de lokale Ommetje-competitie zijn opzoek naar enkele deelnemers om ze in het zonnetje te kunnen zetten. De eerste tien in de Ommetje-app krijgen een leuke attentie.

Arnoud J Spaaij

De Ommetje-app is een groot succes. Ook landelijk haken veel mensen aan bij het initiatief van de Hersenstichting. SEL (Stichting Eerstelijnszorg Leusden) initieerde begin dit jaar een Leusdense competitie, van januari tot 1 april, waarin zowel individuele wandelaars als de kernen Achterveld, Leusden en Leusden-Zuid zich in een groepscompetitie konden meten. Vanuit SEL namen enkele tientallen gezondheidsmedewerkers deel, maar ook meer dan zevenhonderd andere Leusdenaren deden en doen nog steeds mee. Dat kan onder je eigen naam, maar ook onder een alias.

EERSTE TIEN Verder was het doel van SEL om tweehonderdvijftig deelnemers te halen in april en dan twaalf en half duizend ommetjes van twintig minuten per deelnemer, waarna Rotary Leusden aan de voedselbank een bedrag van vijhonderd euro zou schenken.

Nu het einde van de competitieperiode nadert, worden de voorlopige eindstanden opgemaakt en blijken alle doelen ruimschoots gehaald.

De uitdaging in de nieuwe Ommetje-groep wordt om op het routekaartje in de Ommetje-app een eenvoudig tekeningetje de lopen

25.000 OMMETJES De deelnemers liepen gezamenlijk meer dan vijfentwintigduizend ommetjes. Voor de eerste tien deelnemers heeft SEL een aardigheidje. En daar wringt zich de schoen. Huisarts Annemarie Drenth namens SEL: „Maanden staat al één deelnemer met de naam Pixelspot, of deelneemster, bovenaan. En we weten niet wie er achter deze naam schuilgaat. Voor ons is het een grote onbekende, maar we zouden het erg leuk vinden om hem of haar in de bloemetjes te kunnen zetten.” De laatste weken echter verschuiven de posities plotseling. Drenth lacht: „Nu zijn we nog nieuwsgieriger wie Pixelspot is. We hopen dat hij of zij zich bij SEL wil melden.” De oproep van Drenth geldt ook voor andere deelnemers. „Ja, als de de eerste tien het leuk vinden, dan zouden we graag met ze in contact komen.”

NIEUWE COMPETITIE In april start SEL in samenwerking met Leusden Fit een nieuwe competitie onder de naam Vormertje. Drenth: „We willen een nieuwe start maken zodat het ook leuker is voor nieuwe deelnemers om mee te doen. Nu instappen is lastig, want je haalt niet zo snel meer de posities in die de deelnemers hebben die al langer meedoen. Alle wijken in Leusden krijgen een nieuwe groepsnaam. Dan kan je met je bestaande of hele nieuwe account opnieuw aanmelden.”

De uitdaging in de nieuwe Ommetje-groep wordt om op het routekaartje in de Ommetje-app een eenvoudig tekeningetje de lopen. Die vorm is te delen op social media met de tag #vormertje of op? leusdenfit.nl. En de stimulans om dan in beweging te blijven is dat je met de leukste vorm straks zelfs een laser game kan winnen. „We zoeken nog wel enkele sponsors erbij,” voegt Drenth tot slot toe. Dat moet geen probleem zijn, tenslotte wordt iedere sponsor binnen de kortste keren bij honderden Leusdenaren bekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie