Jelle Neumann, hier op archiefbeeld, scoorde net als vorige week bij Achterveld. Erik van't Land

Met vv Achterveld wil het nog niet lukken

11 september 2021 om 19:52 Voetbal

ACHTERVELD Achterveld verloor ook het tweede duel in het bekertoernooi. Zo erg als vorige week (1-7) werd het deze keer niet. Toch was de 2-1 nederlaag tegen SEC teleurstellend.

Tenminste, op papier dan. Normaliter zou Achterveld geen moeite moeten hebben met de vierde club uit Soest, maar nu ontbraken er zoveel spelers in het keurkorps van Jacco Meurs dat de nederlaag verklaarbaar was. ,,We misten negen man’’, telde Meurs. ,,Dat is de helft van je groep en is gewoon teveel om goed op te kunnen vangen.”
Meurs was blij dat hij een beroep kon doen op spelers uit het tweede team. ,,Je moet toch schuiven en dat heeft invloed op ons spel. Dat was ook vandaag niet heel goed.”
In de openingsfase viel dat nog wel mee. Jelle Neumann zette Achterveld binnen het half uur op voorsprong. Snel daarna werd het 1-1 en kort na rust zelfs 2-1. ,,Daarna was het heel matig wat we lieten zien. Gelukkig zitten we nu in deze situatie. Over twee weken begint de competitie, hopelijk zijn veel jongens die nu geblesseerd zijn weer terug.”