Net als vorig seizoen won Achterveld van VV Barneveld.
Net als vorig seizoen won Achterveld van VV Barneveld. Gerwin van Luttikhuizen

Achterveld zet VVB succesvol onder druk

10 september 2022 om 21:27 Voetbal

ACHTERVELD Achterveld won de derby tegen VV Barneveld met 2-1. De sleutel tot het succes was de speelwijze van de thuisploeg. Joeri Melkert liet Achterveld vanaf het begin met vol druk naar voren spelen. ,,Barneveld wil graag opbouwen, op deze manier konden we dat voorkomen’’, legde Melkert uit.

,,Wij hadden dit niet verwacht’’, gaf zijn collega Jason Nahumury ruiterlijk toe. ,,Ze deden dit heel slim, al miste ik bij ons ook de durf om er onderuit te voetballen.”

Mark de Ridder zette Achterveld al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Via Kobien Alyasi werd het 1-1. Vanaf de stip bepaalde De Ridder na rust de eindstand op 2-1. Daarna kreeg VVB’er Mark Ekker nog de rode kaart toen hij veel te hard doorging op Rudy Baalman. ,,Dat was een frustratieovertreding’’, oordeelde Nahumury. ,,Stom, maar dat weet Mark ook wel.”

In ondertal was VVB niet bij machte om nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker. ,,We kwamen niet meer in de problemen’’, zag Melkert. ,,We hebben ons met deze overwinning goed gerevancheerd op de 7-0 nederlaag tegen Hoevelaken.”

Bij VV Barneveld viel doelman Mike Koot halverwege de eerste helft uit. Veldspeler Thomas Houtveen ging daarna op doel staan en vervulde zijn taak prima.