Tour de Junior in 2019
Tour de Junior in 2019 Arnoud J Spaaij

Tour de Junior 2021 afgelast

1 mei 2021 om 17:10 Wielrennen

ACHTERVELD In dit voorjaar wilde het bestuur van de Tour de Junior nog het zekere voor het onzekere nemen en in elk geval de voorbereidingen van de jeugdwielerwedstrijd gewoon laten doorgaan maar er is nu al definitief besloten dat de Tour de Junior in 2021 niet doorgaat.

door Arnoud J Spaaij

Met spijt in zijn stem laat voorzitter Arnold Leurs weten dat nu al de knoop is door gehakt om het unieke sportevenement niet te organiseren. Alles stond op de rit om 26 tot en met 31 juli de pelotons door de straten van Achterveld te laten rijden. De definitieve beslissing over het wel of niet doorgaan zou een maand daarvoor worden genomen. ,,Gezien de ontwikkelingen achten we de kans groot dat buitenlandse deelnemers eerst in quarantaine moeten als ze naar Nederland reizen. Dat willen we de jeugdige sporters en hun familie niet aandoen”, legt Leurs.

Ook de voortgang van het vaccineren in Nederland verloopt niet in het tempo waarop de organisatie van de Tour de Junior had gerekend. ,,Het maakt het voor de sporters heel erg complex en ook voor veel vrijwilligers is het nu moeilijk de motivatie te vinden als er zoveel onzekerheden bestaan. Dat willen we natuurlijk niet.”

Het bestuur van stichting Tour de Junior Achterveld heeft door alle onzekerheden rondom de coronaregels daarom nu al definitief de Tour de Junior 2021 afgelast. Alle sporters die al waren ingeschreven, medewerkers en relaties van het evenement worden op dit moment geïnformeerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie