Stichting Nederland-Batam lanceert haar Giving Tuesday campagne en vraagt aandacht voor haar HIV-teams in Indonesië.
Stichting Nederland-Batam lanceert haar Giving Tuesday campagne en vraagt aandacht voor haar HIV-teams in Indonesië. Jaco van As

Stichting Nederland-Batam lanceert haar Giving Tuesday campage

Nieuws Deel je nieuws

Het is vandaag nog 12 weken tot 1 december. Dan is het Giving Tuesday, de wereldwijde actiedag om goed te doen. Omdat Giving Tuesday dit jaar samenvalt met Wereld AIDS Dag leek het ons een mooie gelegenheid om dit jaar aandacht te vragen voor onze HIV-teams.

HIV is tegenwoordig een chronische ziekte, waarbij je met de juiste medicatie een normaal leven kunt leiden. Maar mensen die wonen in afgelegen gemeenschappen in Indonesië weten dat vaak helemaal niet, simpelweg omdat de informatie hen niet bereikt. Dat betekent, dat mensen daar niet weten hoe je besmetting met het virus kunt voorkomen, dat zij denken dat het een doodsvonnis is als je onverhoopt toch besmet raakt en dat ze niet weten waar je voor zorg en counseling terecht kunt.

Om de verspreiding van HIV te stoppen is het noodzakelijk dat deze mensen wel bereikt worden. Daarom bezoeken onze HIV-teams deze gemeenschappen om voorlichting te geven, mensen te testen op HIV en andere seksueel overdraagbare aandoeningen, om reproductieve zorg te bieden, om mensen te counselen en om hen te begeleiden naar gespecialiseerde zorg als dat nodig is. Dat doen wij al meer dan 25 jaar en daarom is HIV ons speerpunt.

Indonesië is een enorm groot land, met een grote verscheidenheid aan mensen en culturen. Wat in de ene gemeenschap bijzonder effectief is, kan in een andere gemeenschap juist ongepast zijn. Daarom werken wij met lokale HIV-teams die bestaan uit experts op het gebied van HIV, uit mensen die zelf HIV hebben en mensen uit de lokale gemeenschappen. Zij weten precies hoe zij de mensen het beste kunnen bereiken. Dat maakt onze HIV-teams zo effectief in het tot staan brengen van HIV in Indonesië.

Stichting Nederland-Batam, kortweg Neba, is een Erkend Goed Doel voor sociale en medische hulp aan mensen in Indonesië. Dat doen wij door samen met onze lokale partners projecten op te zetten voor en vooral ook met arme en kansarme mensen, om hen zodoende te helpen te ontsnappen aan armoede.

Vandaag start onze campagne. In de komende twaalf weken zullen wij regelmatig via onze speciale ‘Giving Tuesday’-webpagina (neba.nl/givingtuesday2020), sociale-media, nieuwsbrieven en blogposten vertellen over het werk van onze HIV-teams.

Donaties worden ontzettend gewaardeerd en zijn een effectieve manier om onze teams te steunen. Maar helpen kan op allerlei manieren. Onze HIV-teams kunnen niet zonder steun en jouw hulp is nodig.

Steun onze HIV-teams. Geef om mensen. Geef voor Giving Tuesday.

advertentie
advertentie