HiP actief in Leusden

13 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

,,We krijgen allerlei hulpvragen binnen, die zowel praktisch van aard zijn als sociaal. Variërend van een oudere dame die het leuk zou vinden om met iemand naar buiten te gaan tot een tienermoeder die vervoer nodig heeft bij het ophalen van de babyuitzet bij de kringloop. HiP gaat op zoek naar een vrijwilliger uit de lokale kerken die in de buurt woont en wil helpen”, aldus de helpdeskmedewerker. Zowel voor incidentele hulpvragen als structurele hulpvragen kan HiP gebeld worden. De hulp is gratis, en wordt aangeboden namens de participerende lokale kerken. Het telefoonnummer (0900-447 447 4) is op werkdagen te bereiken van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

LEUSDEN - Stichting HiP (Hulp in Praktijk) biedt mensen in nood de helpende hand. Sinds 2009 is HiP actief in Leusden en steeds meer mensen weten HiP te vinden. Sonja (helpdeskmedewerker HiP): ,,Wanneer iemand ons belt met een hulpvraag, en zelf een gebrek heeft aan netwerk, gezondheid en/of financiën, gaan wij op zoek naar iemand die kan helpen. In Leusden lukt dit tot nu toe voor alle hulpvragers!”

In Leusden doen twee kerken mee met HiP en zijn er inmiddels 48 hulpbieders ingeschreven bij de helpdesk. In 2010 zijn er 18 hulpvragen gesteld en is iedere hulpvrager geholpen! In Leusden is Bert Steinmann (Evangelische Gemeenschap Leusden) het aanspreekpunt voor HiP als plaatscoördinator.

Stichting HiP is een landelijke organisatie die eind 2010 in 30 steden opereert. Elke maand komen er honderden hulpvragen binnen uit het hele land die door de helpdesk worden opgenomen en gematcht. Wanneer iemand de helpdesk belt, wordt er eerst gevraagd of er een eigen netwerk (familie, vrienden, kerk, etc.) is waar men gebruik van kan maken. Ook kijken de helpdeskmedewerkers of de hulpvrager gebruik kan maken van overheidsvoorzieningen (bijvoorbeeld via het WMO-loket) of dat er geld is om zelf hulp in te kopen. Hulp nodig? Bel HiP op 0900 447 447 4 of kijk op www.stichtinghip.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie