Leusdense horecadrive voor alle bridgers

4 juli 2012 om 00:00 Nieuws

In Leusden zijn er drie bridgeclubs aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond, een organisatie met 115.000 leden. In totaal zijn er in Leusden zo’n 250 bridgers lid van één van de clubs. De grootste is de Bridgeclub Leusden met 140 leden. De twee andere clubs, BC’80 en De Deel, zijn kleiner. Alle drie de verenigingen hebben als thuisbasis het jongerencentrum ‘De Til’. Opmerkelijk is dat een flink aantal bridgers lid zijn van twee verenigingen. ,,Omdat ze gek zijn van het spelletje en wel twee keer in de week willen spelen’’, legt Van de Grootevheen uit. Het aantal ‘thuisbridgers’, mensen die niet lid zijn van een club, is niet bekend. Wel wordt deze categorie beoefenaren van het kaartspel van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor de bridgedrive op 29 september.

Drie bridgeclubs en negen horecabedrijven doen mee LEUSDEN - Als het aan initiatiefnemer Hans van de Grootevheen ligt wordt 29 september dé dag voor alle beoefenaren van het bridge in en om Leusden. Drie Leusdense bridgeclubs en negen horecabedrijven werken nauw samen om op die dag alle bridgers de gelegenheid te geven te strijden om een aantal fraaie prijzen. ,,Je zou het de open Leusdense kampioenschappen kunnen noemen’’, aldus Van de Grootevheen.

door Frits van Breda

Zelf doet Hans van de Grootevheen al enkele jaren mee aan een zogenaamde horecadrive in ‘s Hertogenbosch, een toernooi met jaarlijks 1500 deelnemers. Ook in Amersfoort, Hoevelaken en Nijkerk worden dergelijke wedstrijden georganiseerd met zo’n 300 tot 500 deelnemers. ,,Waarom dan niet in Leusden een bridgedrive’’, vroeg hij zich vorig jaar af en ging aan de slag om horeca en clubbesturen enthousiast te maken. Voorwaarde was dat de horecabedrijven dicht bij elkaar moesten liggen om de loopafstand tussen de verschillende locaties zo klein mogelijk te houden. Resultaat was dat Dragon City, Reünie, Bianca Maria, Swartesteegh, de Dikke, Hello Again, Silver River, Tapas Parador en Liefferinks ,ja’ hebben gezegd tegen het voorstel om plaats te bieden aan bridgers en een lunch te serveren.

Er zijn in Leusden eerder pogingen gedaan om alle bridgers bij elkaar te krijgen. Voor een echt open Leusdens kampioenschap was er niet veel belangstelling. Ooit is er een ‘Nacht van Leusden’ georganiseerd. Het idee was dat bridgers een nacht lang in de weer waren. Het initiatief is nooit herhaald omdat er vrijwel geen belangstelling voor was.

Als het aan de bridgeclubs ligt gaat het initiatief voor een Leusdense ,,Horecadrive’’ wel slagen. Hans van de Grootevheen verwacht minimaal 128 bridgeparen. Meer dan de helft van dit aantal heeft zich inmiddels al ingeschreven. Maximaal zouden er 176 paren mee kunnen doen, voor meer belangstellenden is er eenvoudigweg geen ruimte. Alle deelnemers spelen binnen een half uur vier spelletjes, een regel die wereldwijd van toepassing is. Hierna heeft men een kwartier om naar een volgende locatie te wandelen. Na zeven ronden wordt de balans opgemaakt en worden de winnaars bekend gemaakt.

u Meer info: www.horecadriveleusden.nl tot en met 14 september via deze site aanmelden. Tel. tussen 16.00 en 18.30 uur, 033-4324477..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie