INGEZONDEN: Winkelcentrum Tabaksteeg nauwelijks bereikbaar

15 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

Naar aanleiding van klachten over de bereikbaarheid van het winkelcentrum in Tabaksteeg heeft de Fietsersbond Leusden een onderzoek ingesteld. De Fietsersbond komt tot de conclusie dat de verkeerssituatie rond Antares en het winkelcentrum zeer vreemd geregeld is.

Zo gaan fietsers die van uit het zuidelijk- en midden deel van Leusden-Zuid naar het winkelcentrum komen, massaal in via verlengde van de Willem de Zwijgerlaan. De kleur van de bestrating en de hoge stoeprand geeft aan dat het hier voetgangersgebied betreft. Dit is hier niet aangegeven. Iets verder steken de fietsers over op een voetgangersoversteekplaats en fietsen het voetgangersgebied in om bij de fietsenstalling te komen.

Fietsers die zich aan de verkeersregels willen houden dienen uit het zuidelijk deel door te fietsen naar de Koningin Emmalaan en daar Tabaksteeg in te rijden. Zij mogen dan niet rechtsaf de Hekkendreef op maar dienen om het gebouw Antares te fietsen, dan af te stappen en via het voetgangersgebied naar de fietsenstalling op het Maximaplein te lopen.

Tijdens het onderzoek bleek dat niet één fietser deze omslachtige weg koos. Ook fietsers die via de Hekkerdreef naar het winkelcentrum gaan dienen om Antares te fietsen om het winkelcentrum te bereiken.

Maar dit geldt niet alleen voor fietsers. Zonder de verkeersregels te negeren kan geen auto op de parkeerplaats bij Antares en het winkelcentrum komen. De borden verboden in te rijden (RVV-C1), uitgezonderd bussen en vrachtwagens, staan zodanig geplaatst dat iedere bestuurder het bord moet passeren alvorens bij de parkeerplaatsen te kunnen komen. Dit gebeurt dan ook massaal.

De Fietsersbond gaat in overleg met de gemeente zodat aan deze vreemde situatie een eind kan worden gemaakt.

De Fietsersbond steunt het actuele voorstel om fietsers vanuit noordelijke richting bij De Roo van Aldenwereltlaan een veilige eigen toegang te geven naar de wijk Tabaksteeg en niet de smalle brug te laten gebruiken. Het valt te voorzien dat de Hekkerdreef voor fietsers gevaarlijk zal zijn zodra de plannen werkelijkheid worden deze straat ook als busbaan te gebruiken. Daarom is de Fietsersbond des te meer voorstander dat het onvoltooide fietspad langs De Roo van Aldenwereltlaan compleet wordt gemaakt. Fietsers rijden daar in twee richtingen en indien er dan vanaf een smalle en hoge brug autoverkeer uit de wijk Tabaksteeg zou komen levert dat ongewenste onveilige situaties op

Op de geheel vernieuwde site van de Fietsersbond: leusden.fietsersbond.nl (zonder www) kunt u hierover en andere zaken waar de Fietsersbond mee bezig is meer lezen.

Fietsersbond afd. leusden

Piet van Nimwegen, secretaris,

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie