Ingezonden: Fietsenbeleid

23 november 2012 om 00:00 Nieuws

Graag wil ik een beroep doen op degenen, die over het fietsenbeleid gaan in de Gemeente Leusden. In 2010 is er de actie 'Met belgerinkel naar de winkel' geweest. Op alle kaartjes, die ik ingeleverd heb, heb ik ingevuld, dat ik niet méér ga fietsen, omdat ik dat al deed en doe. Alléén binnenshuis fiets ik niet, maar verder overal, waar maar enigszins kan.

Ook heb ik zo ongeveer op al mijn kaartjes ingevuld, dat de fietspaden en/of routes verbeterd zouden kunnen worden. Daarbij in het bijzonder het fietstunneltje naar de sportvelden, zwembad, Academas, enzovoort.

Nu is er aan dat tunneltje wel het een en ander gedaan, maar ik vraag me toch telkens keer weer af, wanneer het wordt afgemaakt.

Het is nog een en al gehobbel en het water blijft er nu alweer staan. Dat kan weer 'leuk' worden, als het gaat vriezen. Steeds dacht en denk, dat er nog een asfaltlaag overheen zal komen.

Deze week moest ik bij het nieuwe gezondheidscentrum zijn, in De 'vernieuwde' Biezenkamp. Behalve, dat het nog lastig is, om daar met goed fatsoen te komen en de juiste ingang te vinden, was er aan die kant totaal geen fietsenrek te bespeuren.

Hoezo iedereen (gemakkelijk) op de fiets? Voor auto(mobilisten) is er genoeg ruimte gemaakt, met parkeerplaatsen.

Nu nog langs de Asschatterweg vice-versa Achterveld: het is wachten op het eerste (ernstige) ongeluk, waar weer de/een fietser de klos van zal zijn.

Komende vanuit Leusden ligt er nu wel een mooi stuk, breed fietspad tot de Laapeerseweg, maar dan komt het: oversteken naar links.

Als hier geen duidelijke stop-kronkel-hekken of verkeerslichten geplaatst worden, zal het gevaarlijk zijn en blijven.

Na/in de bocht moet er weer overgestoken worden naar rechts. Vanaf Achterveld in omgekeerde richting: weer gevaarlijk.

Ik wil een dringend beroep doen, op al degenen, die hier verantwoordelijk voor zijn, hier nog eens heel goed naar te kijken.

Met dank en groeten.

Bep Houtveen - van Valkengoed

Leusden

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie