Afbeelding

Verdachten straatroof aangehouden

14 januari 2013 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Een 12-jarige jongen uit Leusden werd woensdag 19 december met geweld de telefoon afgepakt op de Lockhorsterweg. Op dinsdag 8 en donderdag 10 januari 2013 werden in verband hiermee vier jongens uit Amersfoort aangehouden.

Op 19 december 2012 fietste omstreeks 15.45 uur een 12-jarige jongen uit Leusden over de Lockhorsterweg. Hij fietste met een vriendje. Plotseling werd het duo tegengehouden door vier jongens. Het vriendje van het slachtoffer werd geslagen en moest weg. De 12-jarige jongen werd eveneens geslagen en zijn telefoon werd gestolen. Er werd aangifte gedaan en de politie startte een onderzoek. Het vriendje deed later eveneens aangifte van mishandeling

Op basis van onderzoek en getuigenverklaringen kwam de politie op het spoor van de verdachten. Op 8 januari werden drie jongens van 13 en 14 jaar in de ouderlijke woning aangehouden. Op 10 januari werd een vierde verdachte, een 14-jarige Amersfoorter, thuis aangehouden. De 38-jarige moeder van deze verdachte bleek in het bezit te zijn van de gestolen telefoon. Zij werd dezelfde dag gehoord als verdachte van heling. De politie maakt dossier op voor verdere behandeling van de zaak bij het openbaar ministerie. De vier verdachten zijn inmiddels naar huis gestuurd met een dagvaarding op zak om op 5 maart zich bij de rechter te verantwoorden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie