Roda zaterdag nog puntloos

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

Een slordige spelopbouw werd makkelijk verstoord. Rik Stals kon in stelling worden gebracht. De spits van Odin’59 bevestigde zijn reputatie als afmaker. Kort na de openingstreffer kon Michiel Hoendervangers niets anders doen dan aan de noodrem trekken. De Roda-verdediger kwam met een gele kaart goed weg.

Goed spel levert Leusdenaren geen punten op LEUSDEN - Roda-trainer Jan Gaasbeek had voor de wedstrijd tegen Odin’59 uit Heemskerk dezelfde elf spelers het vertrouwen gegeven die in de vorige wedstrijd tegen Zuidvogels van start waren gegaan. Net als in de openingswedstrijd van het seizoen, thuis tegen Sportlust, begon Roda’46 onrustig. Binnen tien minuten keken de roodzwarten tegen een 0-1 achterstand aan.

Kennelijk geschrokken van zoveel slordigheid knokte Roda’46 zich terug in de wedstrijd. Randy Kortstam kwam net te kort om een voorzet van Jordi Vreekamp goed te kunnen afronden. De grieperige Hoendervangers, die in de tweede helft vervangen zou worden door Jimmy de Haan, schoot de bal uit een vrije trap rakelings over het doel van de tegenpartij. De grootste kans voor de thuisclub in de eerste helft viel kort voor rust te noteren. Na een goede voorzet werd de bal door Bas Berghuizen panklaar neergelegd voor Mark van den Hoek. Kennelijk geschrokken van de ruimte en tijd die hij had, miste de oud-Quicker jammerlijk. Geirriteerd door het missen van deze 100% kans kreeg hij even later een gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding.

Het spelbeeld in de tweede helft bleef gelijk aan de laatste fase van het eerste bedrijf, een aanvallend Roda tegen een afwachtend Odin’59. Een Roda-offensief leidde tussen de 50e en 70e minuut tot verschillende kansen. Zo kwam Kortstam weer net te laat na een fantastische voorzet van Bastiaan Timmerman, werd na een vrije trap van Berghuizen een kopbal van dezelfde Timmerman knap onschadelijk gemaakt door Odin-doelman Barry van Dijk en een bal van Kortstam van de lijn gehaald door Marc Sminia. Na een hoekschop werd de afvallende bal door De Haan schitterend ingeschoten. Van den Hoek kreeg de bal tegen zich aan en stond zodoende succes in de weg. Het enige gevaarlijke moment voor het Roda-doel deed zich voor, toen halverwege de tweede helft een terugkopbal van De Haan knap door Arne Heneweer uit de kruising werd getikt.

Scheidsrechter Kraak vestigde in de slotminuut nog de aandacht op zich door Odin een doelpunt toe te kennen. Na overleg met zijn assistent Mulder keurde de arbiter de treffer toch af. Direct na dit voorval floot hij af, waardoor Roda na drie duels nog puntloos is. Het spel van zijn ploeg stemde Gaasbeek tot tevredenheid, de uitslag uiteraard niet. ,,De eerste wedstrijd waren we redelijk kansloos, vorige week zou een gelijkspel niet misstaan hebben en vandaag was een zege verdiend geweest.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie