Wereldmelkdag bij melkveehouder Verweij

27 mei 2013 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - De Leusdense melkveehouder Verweij viert zaterdag 1 juni Wereldmelkdag en nodigt gezinnen daarom uit om een kijkje te nemen op de boerderij op de Arnhemseweg 9. Tijdens deze tweede dag van de Campina Open Boerderijdagen organiseren 22 boerderijen onder andere een zuivelproeverij en een zevenkamp. Op deze manier willen zij het bijzondere van melk onder de aandacht brengen. Twee weken geleden werd de eerste dag van de Open Boerderijdagen door circa 33.000 mensen bezocht.

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen laten melkveehouders zien waarom een goede zorg voor koeien belangrijk is. Daarom wordt op de boerderij een zuivelproeverij georganiseerd; alle bezoekers kunnen zelf de veelzijdigheid en de verschillende smaken van melkproducten ervaren. Kinderen kunnen deelnemen aan een zevenkamp die onder andere bestaat uit een speurtocht, melkbusheffen en koemelken. Zo leren zij spelenderwijs waar de melk vandaan komt en hoe het leven op de boerderij zich afspeelt.

Campina combineert de Campina Boerderijdag met Wereldmelkdag dat ieder jaar plaatsvindt op 1 juni. Deze dag is door de voedsel- en handelsorganisatie van de Verenigde Naties (FAO) in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor het belang van de productie en consumptie van melk wereldwijd. Want melk bevat van nature essentiële voedingsstoffen zoals calcium, eiwit en vitamine B2 en B12 die je lichaam dagelijks nodig heeft. De voedingsstoffen van melk werken als bouwstoffen, brandstoffen en beschermstoffen voor het lichaam en zijn daarom belangrijk voor mensen in alle stadia van het leven.

Campina dagverse zuivelproducten zijn gemaakt van weidemelk. Dit betekent dat de koeien van onze Campina-melkveehouders jaarlijks minimaal 120 dagen, zes uur per dag in de wei staan.

De Campina Open Boerderijdag vindt plaats op zaterdag 1 juni. Deze dag wordt in samenwerking met supermarktketen C1000 georganiseerd en duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. C1000-klanten krijgen met een kassabon een Campina-product op de boerderij een gratis VIP-lunch aangeboden. Zie voor een overzicht van de deelnemende boerderijen door het hele land www.campina.nl/boerderijdagen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie