WSL verkoopt vrije sector huurwoningen

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Op 31 januari 2014 draagt Woningstichting Leusden (WSL) de vrije sector huurwoningen aan De Blekerij, De Zeilmakerij en de hoekwoningen aan de Vlietsingel over aan een nieuwe verhuurder. Met deze verkoop voert WSL haar voornemen uit vrije sector huurwoningen af te stoten en zich meer te richten op sociale verhuur. Voor de huurders in kwestie verandert er - behalve een andere verhuurder - niets.

In 2013 besloot WSL de vrije sector huurwoningen te koop aan te beiden. Inmiddels zijn de woning verkocht en worden de woningen op 31 januari 2014 overgedragen aan de nieuwe verhuurders. ,,De huurders wisten dat hun woning te koop stond. Nu de verkoop definitief is, kunnen de huurders in de komende weken kennismaken met hun nieuwe verhuurder." zegt Marieke Heilbron, hoofd Woondiensten bij WSL.

Inmiddels hebben de huurders een brief ontvangen waarin de gegevens van hun nieuwe verhuurder en de bijbehorende veranderingen staan omschreven. ,,Eigenlijk is het niet meer dan een ander telefoonnummer voor reparaties en een ander bankrekeningnummer voor de huurbetaling. De nieuwe verhuurder respecteert de contracten die WSL met de huurders heeft afgesloten. Het is daarbij ook in zijn belang goed zorg te dragen voor de kwaliteit van het complex en de woningen."

Voordat de verkoop definitief beklonken werd is er nauw overleg gevoerd met de gemeente Leusden. Er is goedkeuring gegeven door het Waarborgfonds Sociale Woningbouw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie