Begrazen doet vegetatie weiland Schoolsteeg goed

3 apr, 08:39 Natuur en milieu Arnoud J Spaaij
De Wetering heeft een andere stroming.
De Wetering heeft een andere stroming.

LEUSDEN In opdracht van gemeente Leusden voerde KNNV Amersfoort e.o. een onderzoek uit naar de vegetatie op het weiland naast de Schoolsteegbosjes. Het weiland werd tot 2021 door koeien begraasd. Na een korte onderbreking keren er binnenkort weer koeien terug. Daarmee blijft het weiland een onderdeel van de natuurontwikkeling voor het Schoolsteeggebied.

De Schoolsteegbosjes zijn al eeuwen onderdeel van de Leusdense omgeving. Zeer waarschijnlijk zijn de bosjes in hun huidige vorm ontstaan als gevolg van het gebruik als hakhoutbos. De bosjes bestaan uit zogenaamd middenbos en hakhoutbos. De Schoolsteegbosjes bestaan uit stroken met zowel stronken als bomen; een unieke combinatie. Uit hakhoutbos w..

Mis niks, lees alles van Leusden


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Leusden en omliggende plaatsen met de Leusder Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Leusder Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Leusden.

Logo
Afbeelding
Onderwijs 20 uur geleden ‘t Startblok is al vijftig jaar een warm bad
Logo
Afbeelding
Zorg 28 sep, 09:00 Bewegen zonder drempels: ‘Dansen heeft positief effect bij Parkinson’
Logo
Afbeelding
Natuur en milieu 27 sep, 13:35 Nieuwe hotelketen in Leusden: ‘Ons gft-afval bevat nog waardevolle stoffen’
Logo
Afbeelding
Rechtbank 26 sep, 15:55 Werkstraf en voorwaardelijke celstraf geëist voor kapper in Leusden die een stagiaire en een klant zou hebben aangerand
Logo
Afbeelding
Maatschappelijk 26 sep, 09:00 Rotary Leusden; Al 50 jaar actief en betrokken
Logo
Afbeelding
Mensen 25 sep, 09:00 Jan Ariaans (41) op zoek naar nieuwe relatie in ‘First Dates’