Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Politie Utrechtse Heuvelrug

Jonge Leusdenaar beroofd van airpods tijdens hardlopen

15 april 2021 om 08:49 Misdaad

LEUSDEN Een 22-jarige man uit Leusden stuitte tijdens een rondje hardlopen over het Jaagpad op twee straatrovers, die hem beroofden van zijn airpods. Dat meldt de politie in Bureau Hengeveld, een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Het gebeurde op zaterdagavond 3 april. De Leusdenaar ging rond 21.30 uur hardlopen. Hij kwam ter hoogte van de Hagenouwselaan het Jaagpad oprennen. Van achteren kwam een scooter aanrijden met twee jongens erop. De scooter stopte en de bijrijder kwam naar de hardloper toe. Hij vroeg om een sigaret en kreeg die ook. Maar daar was het de jongen niet om te doen. Hij greep de man vast en trok de airpods uit de oren van het slachtoffer.

Daarna haalde de straatrover een mes tevoorschijn en bedreigde de man. Die wist zich los te trekken en rende terug naar de Hagenouwselaan. De jongens op de scooter reden de andere kant op, over het Jaagpad richting Amersfoort.

SIGNALEMENTEN De eerste verdachte - de jongen die hem beroofde - heeft een lichtgetinte huid, was ergens begin 20 qua leeftijd, ongeveer 1,80 meter lang en droeg een zwart petje van The North Face of DSQUARED. Ook droe hij een fleece jack, mogelijk The North Face- zwarte trainingsbroek, Nike Tech- dunne zwarte handschoenen. Hij sprak Nederlands met een Noord-Afrikaans accent.

De tweede verdachte, de bestuurder scooter, was ook begin 20, heeft een normaal postuur en droeg ook een zwart petje, een zwarte jas en strakke broek.
Ze reden op een donkere snorscooter, vermoedelijk een Peugeot Ludix, het plaatje is van een soortgelijk model.

Alle informatie over deze straatrovers is welkom via de tiplijn: 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of het digitale tipformulier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie