Afbeelding
Politie.nl

Amersfoorter rijdt met bromfiets in op agent in Leusden

20 juli 2020 om 13:35 Overig

LEUSDEN De politie heeft zondagnacht een 21-jarige Amersfoorter aangehouden in Leusden, nadat hij met zijn bromfiets op een agent was ingereden. 

Rond 02.15 uur zagen surveillerende agenten een bromfietser met een passagier over het Jaagpad rijden. De twee kwamen uit de richting van Amersfoort. De bromfietser reed zonder verlichting en draaide de Horsterweg op in de richting van Leusden. Hij reed daarbij op het weggedeelte voor tegemoetkomend verkeer.

LICHT LETSEL Een agent gaf de naderende bromfietser bij de brug over het Valleikanaal een stopteken, waarbij hij ook werd aangeroepen om te stoppen. Dit deed de 21-jarige Amersfoorter niet, waarna hij tegen de agent aanreed. De agent en de opzittenden kwamen hierdoor ten val en liepen licht letsel op. Ambulancepersoneel behandelde de gewonden ter plaatse. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.

SOFTDRUGS De bestuurder van de bromfiets werd aangehouden en ingesloten. Bij onderzoek met een speekseltest bleek dat de verdachte een verhoogd THC had, dat vermoedelijk duidde op het gebruik van softdrugs. Er werd bloed afgenomen voor nader onderzoek en het rijbewijs van de Amersfoorter werd ingevorderd. De agent deed aangifte van poging tot zware mishandeling.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie