Bos bloemen voor Sint
Bos bloemen voor Sint Talitha Boogaard

Grote bos bloemen wacht op Sint in de Bibliotheek Leusden

20 november 2019 om 17:58 Evenementen Deel je nieuws

Een bijzondere etalage bij de Bibliotheek Leusden. Daarin staat een enorme bos papieren bloemen, een winterpeen en een bak water. 

Woensdagmiddag was er weer een legendarisch Sinterklaasfeest in de Bibliotheek Leusden. Eerst is er voorgelezen uit "Boer Boris, een paard voor Sinterklaas" en daarna was er post van niemand minder dan de enige echte Sint. Zijn brief had hij in de schoen van bibliotheekmedewerker Taltiha gestopt, die het hele voorleesfeest dan ook op 1 sok en haar linkerschoen liep. 

Sint vertelde in zijn gedicht dat hij voor alle voorleesvrienden en -vriendinnen van de bibliotheek een kadootje komt brengen. Een keer midden in de nacht, waarschijnlijk eind volgende week, want zijn agenda zit natuurlijk bomvol.

Om Sint en Piet alvast te bedanken voor hun verrassing, maakten de kinderen samen de fleurige bloemen bos. Natuurlijk is aan paard Ozosnel ook gedacht. Voor hem ligt er een winterpeen en een lekkere frisse bak water.

De Bibliotheek organiseert regelmatig voorleesfeestjes. Alle kinderen vinden lezen leuk.  En wat blijkt? Kinderen die van lezen houden en dat regelmatig doen, hebben daar hun hele leven profijt van. Zo hebben ze het vaak makkelijker op school.

Dit feestje is de Bibliotheek geholpen door Bruna Leusden. Wanneer de bos bloemen weg is, kan je er vanuit gaan dat Piet is langsgeweest.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie