Verjaardag Piet van Delden
Verjaardag Piet van Delden Maroesja Boon

Alandsbeek viert verjaardag 96-jarige Piet!

31 december 2019 om 01:21 Maatschappelijk Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 28 december werd 'onze Piet ' 96 jaar. Buurvrouw Maroesja Boon bedacht dat het leuk zou zijn om zijn verjaardag met elkaar te vieren in Wijkkamer Alandsbeek. Ze plaatste een oproep op Facebook en zo'n 35 buren kwamen in de loop van de morgen langs om Piet de hand te schudden en een gebakje te eten.

Piet van Delden is één van de oudste bewoners van de wijk Alandsbeek en veel mensen kennen hem. Piet zit namelijk niet veel achter de geraniums. Hij is HET VOORBEELD VAN VITAAL OUDER WORDEN beaamde laatst een consulente van Lariks (die daar cursus in geeft). Piet fietst nog altijd en gaat er op uit. Hij heeft zijn vaste eetadresjes bij de Bron, Antares en Wijkkamer Alandsbeek. In de Bron gaat hij ook wekelijks biljarten. Hij bezoekt de grijze borrels en is elke maandagmorgen op de koffie in Wijkkamer Alandsbeek. Daarnaast houdt hij het gemeenteplantsoen aan de Alandsdam bij. Nu in de wintertijd heeft hij het even rustig. Maar zo gauw het weer wat warmer wordt is hij daar regelmatig te vinden. Hij snoeit de struiken en wiedt op zijn knieen het onkruid in 'De hof van Delden'. De hof van Delden is een bezoekje waardig: alle planten, bollen en struiken die er groeien komen van het groendepot aan de overkant. Piet heeft ze een tweede leven gegeven in zijn hof. De buren waarderen dit zozeer dat ze een bordje hebben laten maken dat nu op de boom hangt: 'Hof van Delden'.

TIP van Piet als het gaat om vitaal ouder worden: je moet geen ruzie maken.
Dat klinkt eenvoudig maar mogelijk schuilt er een diepe wijsheid in. Een wijsheid die je ontvangt als je het voorrecht hebt om al 96 jaren te leven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie