Fort33 kleurt Rood voor de Evenementenbranche
Fort33 kleurt Rood voor de Evenementenbranche Frits de Ruig

Fort33 kleurt Rood

26 augustus 2020 om 18:37 Podiumkunsten Deel je nieuws

Gebouwen kleuren rood voor de evenementenbranche

De evenementenbranche heeft het door de coronacrisis zwaar. Winstcijfers kleuren rood, en evenementen staan nog altijd op de rode lijst in coronatijd. Daarom passen zij hun locaties en gebouwen een nacht lang aan die kleur aan, namens het initiatief Night of Live. Tientallen organisaties hebben zich bij het initiatief aangemeld, van evenementenlocaties, musea en hotels tot cateraars, festival- en evenement organisatoren. 

De kleur rood

De organisatoren willen met van Night of Live laten zien hoe groot en belangrijk de evenementenbranche in Nederland is. Ze willen voorkomen dat er een massale golf van faillissementen ontstaat en tienduizenden banen op de tocht komen te staan. De kleur rood duidt voor hen niet alleen de rode lijst aan waar zij zich momenteel op bevinden, maar straalt ook de liefde uit die zij hebben voor hun branche. 

Om aandacht te vragen voor deze nijpende situatie in de evenementenbranche, kleurden dinsdagavond tientallen bekende gebouwen in Nederland rood.

Door van 21.00 tot 00.00 uur rode lampen aan te zetten, geven verschillende organisaties aan dat het in de sector nu echt vijf voor twaalf is.

Fort33 doet ook mee

Cultuurpodium Fort33 kleurde prachtig rood op dinsdag 25 augustus 2020 van 21:00 tot 23:55 uur.

‘Vele in de omgeving liggende evenementen-podia, zoals o.a. Fort33, Theater de Tuin , Fluor, Kosmik en Poppodium de Peppel, lijden in deze bijzondere corona-tijden.’ Aldus Lennert Bont, coördinator bij Fort33.

‘Op deze wijze wil Fort33 hier ook aandacht aan besteden en zich hard maken voor behoud van de culturele sector in Amersfoort en omgeving’

Zie de mooie foto van huisfotograaf Frits de Ruig van Fort33.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie