Eindelijk open!

8 juni 2021 om 16:35 Lokaal Deel je nieuws

LEUSDEN – De recente versoepeling van de corona-maatregelen is in de horeca met klinkende glazen ontvangen. Bij DE MUNT in Leusden niet minder, want dit proeflokaal maakte afgelopen weekend een feestelijk debuut. “Na maanden verbouwen moeten de munten gaan rollen.”

Met het openen van hun deuren sloegen Gijs Jeulink en Dennis Lantinga ook een zucht van verlichting. Ze hadden hun droomstart aan de Kooikersgracht in Leusden namelijk heel anders voorgesteld. 2020 had hún jaar moeten worden, maar corona gooide letterlijk roet in het eten. De horeca ging op slot en hun planning ging op de schop, net als de begroting. De zakenbroeders stroopten hun mouwen en besloten het professionele verbouwwerk dan maar in eigen hand te nemen. Immers, inkomsten waren voorlopig niet in zicht, maar tijd was er te over. “Natuurlijk was dat een domper. Een drama, zelfs. Maar als ik terugkijk, vind ik het wel geweldig dat we van de nood een deugd hebben gemaakt,” lacht Lantinga trots. “Wij zijn handiger dan we zelf wisten, haha. Metselen, stucen, verven, leidingen trekken… Je kunt ons nu inhuren voor allerlei klusjes. En dan zorgen we ook nog voor een lekkere maaltijd, haha.”

Chef Jeulink, die het proeflokaal en de kookstudio onder zijn culinaire hoede neemt, heeft zich zojuist in zijn buis gestoken. Net als het indrukwekkende messenset, staat hij op scherp. “Dennis en ik hebben altijd met veel plezier gewerkt in onze kookstudio in Amersfoort, maar we zagen in het oude bankgebouw in De Hamershof onze kans schoon om een nieuwe stap te zetten. Dan is het wel vervelend wanneer anderen op jouw rem trappen. Maar aan de andere kant: door die uitgestelde opening stonden we nu wel te trappelen. Over de ambities dus geen twijfel. En over het plezier ook niet, want het was afgelopen weekend ge-wel-dig genieten. Wat een fijne reacties en wat heerlijk om je gasten te verrassen met een cocktail, de kroketten van eigen huis of verrassende smaakcombinaties. Ja, de afgelopen maanden hebben we zeker zorgen gehad, maar het heeft ons ook energie en inspiratie gegeven. We hadden dan ook met gemak nu een menukaart van zestig pagina’s kunnen maken.”

Met het comfortabele terras onder de leibomen aan de ‘minigracht’, het sfeervol ingerichte restaurant en de moderne kookstudio draait DE MUNT eindelijk op volle toeren.We gaan Leusden deze zomer lekker verwennen met onze specialiteiten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie