AED in buitenkast
AED in buitenkast Jaap Ketel

Stichting AED Leusden zoekt “Hartsvrienden”

14 juni 2021 om 09:07 Lokaal Deel je nieuws

Wij hebben veel Hartsvrienden nodig om de huidige AED’s te kunnen onderhouden en op termijn te vervangen! Steun daarom de AED inzet bij reanimaties in Leusden. 

2021: 5 maart, 25 maart, 17 april, 25 april, 28 april, 15 mei, 17 mei, 21 mei

Dit zijn niet zomaar een aantal data, maar op deze acht dagen werd er van een Leusdens woonadres een oproep bij 112 gedaan om iemand met een hartstilstand te hulp te komen.

Hierbij kwamen direct enkele gecertificeerde vrijwillige hulpverleners in actie om te gaan reanimeren.

Ook werden een aantal door de Stichting “AED Leusden doet mee” geïnstalleerde AED’s uit hun kasten gehaald en met grote spoed naar deze adressen gebracht, waar iemand voor zijn of haar leven vocht. Deze AED’s ondersteunden de reanimatie.

Het is goed te weten dat er in Leusden veel AED’s bereikbaar zijn, zowel bij bedrijven, kantoren, winkels en instellingen die een AED binnen hebben hangen.

Maar er zijn ook veertig apparaten 24/7 bereikbaar onder het beheer van de Stichting AED omdat zij buiten aan een pand hangen. (Foto: AED de Til)

In alle woonwijken van Leusden, inclusief Achterveld, is een goed netwerk van AED’s tot stand gebracht.

De Stichting “AED Leusden doet mee” draagt zorg voor deze veertig AED’s, met een onderhoudscontract voor tien jaar.

Na deze tien jaar moeten deze AED’s  vervangen worden, hetgeen betekent dat er dan geld voor beschikbaar moet zijn. Dat geld is er op dit moment niet.

Daarom was er een actie in het leven geroepen, namelijk “Hartsvrienden Leusden”.

Deze actie is door Corona voorlopig opgeschort. Toch kan iedere inwoner van Leusden er nu al aan meedoen door jaarlijks minimaal € 10,- te doneren aan de Stichting AED Leusden. 

Word ook lid en schrijf u in en zorgt u ervoor dat over 10 jaar een gevuld fonds is om deze veertig AED’s te kunnen vervangen.

Ga naar: https://aedleusden.nl/hartsvriend/

Hartelijke dank voor uw steun,

Ing. Jaap H. Ketel, voorzitter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie