Marco de Laet, Roald Herbrink, Mirjam Zoomer en Tom Kuipers.
Marco de Laet, Roald Herbrink, Mirjam Zoomer en Tom Kuipers. Frits de Ruig

Nieuw bestuur Fort33 kijkt vooruit

7 maart 2021 om 08:19 Activiteiten

,,Wij willen Albert en Pascal hartelijk danken voor hun inzet en begeleiding in dit proces. Door het afscheid van deze twee betrokken Leusdenaren ontstond er ruimte in het bestuur voor nieuwe bestuursleden”, aldus aanblijvend bestuurslid Mirjam Zoomer. Na gesprekken met diverse geïnteresseerden hebben Tom Kuipers en Mirjam Zoomer als zittende bestuursleden medio januari twee nieuwe bestuursleden uitgenodigd om het bestuur te komen versterken: Roald Herbrink en Marco de Laet. V,,oor hen natuurlijk een hartelijk welkom. De nieuwe bestuursleden hebben een duidelijke link met Leusden en een grote affiniteit met Fort33 in het bijzonder. Roald heeft als makelaar in Leusden regelmatig contact met diverse Leusdense organisaties. Daarnaast is hij in de afgelopen jaren actief geweest in diverse serviceclubs in Leusden. Marco heeft door zijn werk als trainingsmanager bij Pon ruime ervaring in het organiseren van events. Daarnaast is hij actief bij MHCL, de hockey club van Leusden.”

LEUSDEN Fort33 is het jaar gestart met een afscheid en een hartelijk welkom. Er is afscheid genomen van Albert van der Kruit en Pascal Derksen als bestuursleden. Zij zijn zeer betrokken geweest bij de ontwikkeling van jongerencentrum naar cultuurpodium.

Tom Kuipers vult aan: ,,Met de aanvulling van de nieuwe bestuursleden zijn we erg blij. Als bestuur gaan we ons de komende jaren inspannen om de samenwerking te zoeken met diverse organisaties en bedrijven in Leusden. Een samenwerking waarin we elkaar kunnen versterken en ondersteunen in activiteiten voor en door Leusden. Een goed voorbeeld hiervan is de podcast ‘Zeker van je zaak’ die door vrijwilligers van Fort33 wordt gemaakt met Heilbron Assurantiën.” Het bestuur wil dit soort samenwerkingen met bedrijven en organisaties in Leusden verder uitbreiden en vormgeven.

WAT IS WEL MOGELIJK Momenteel is het bestuur vooral bezig met de gevolgen van de coronacrisis. Net als vele andere cultuurinstellingen in Nederland en Leusden hebben de coronamaatregelen een groot effect op de activiteiten van Fort33. In nauw overleg met de gemeente is Fort33 blijven kijken naar wat er wél mogelijk is. Dit heeft tot nieuwe activiteiten geleid als livestreams van bands (soms gecombineerd met een eetarrangement), livestreams voor Fort Happy, het ontwikkelen van podcasts en livestream voorlezen door medewerkers van de bibliotheek. In de ontwikkeling van deze activiteiten zijn de creativiteit en het enthousiasme van staf, vrijwilligers en samenwerkingspartners dè ingrediënten voor succes.

Het bestuur ziet het als prioriteit om juist in deze periode van corona Fort33 voor alle inwoners van Leusden als cultuurpodium open te houden, al is het dan online. En vooral kijkt het bestuur naar de toekomst. Niet alleen de openstelling als de huidige beperkende maatregelen worden afgebouwd, maar ook verder in de toekomst. Kuipers: “Als bestuur zien we Fort33 als hét cultuurpodium voor alle leeftijden in Leusden. Een plek waar inclusie en diversiteit in aanbod, bezoekers, activiteiten en vrijwilligers de normaalste zaak van de wereld is.”

IN GESPREK Wie als organisatie, bedrijf of ondernemer met Fort33 wil meewerken om cultuur in Leusden op het podium te krijgen, wordt gevraagd om contact op te nemen. En om al deze plannen vorm te geven is er ruimte voor één extra bestuurslid. ,,We willen alle Leusdenaren oproepen die zich willen inzetten voor Fort33 en hier als bestuurslid aan mee willen werken om zich te melden. We gaan graag met belangstellenden in gesprek.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie