Afbeelding
Petra Noordhuis

Herfstfeest bij Voedselbos Leusden

27 september 2021 om 13:08 Activiteiten

LEUSDEN Zelfgebakken taart, pompoensoep en accordeonmuziek. Voedselbos Leusden houdt zaterdag 16 oktober een open dag in samenwerking met de Vlindertuin en de imkers die er hun bijenkasten hebben staan. Het herfstfeest duurt van 12.00 tot 16.00 uur. Het moet een gezellige dag met activiteiten voor jong en oud worden.

In het Voedselbos zijn in 2020 bijna duizend bomen en struiken geplant. Het is nu wachten op de eerste oogsten. De vrijwilligers van het Voedselbos, de Vlindertuin en de imkers vertellen intussen graag de verhalen over het Voedselbos. Welke bomen en struiken zijn er geplant, wat valt er over een paar jaar te oogsten, wat kun je daarmee voor lekkers maken, waarom staan er ook zoveel wilde planten en wat voor dieren leven er?

Er zijn ook activiteiten voor jong en oud, zoals pompen met de nieuwe waterpomp. Er is een quiz waar een leuke prijs mee te winnen valt. In de Vlindertuin en bij de imkers kunnen bezoekers honing proeven en kaarsen draaien. Er is zelfgebakken taart en pompoensoep tegen een kleine gift in de donatiepot. Imker Teun van Dalen zorgt voor de muzikale omlijsting met zijn accordeon. Het terrein biedt voldoende ruimte om afstand te houden.

Voedselbos Leusden sluit met de open dag aan bij de Wereldvoedseldag. Dit is een internationale bewustwordingsdag die in 1979 in het leven is geroepen door de Verenigde Naties om internationaal aandacht te vragen voor voedselzekerheid en het belang van voldoende, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen. Het voedselbos is te bereiken via de Vlindertuin op de hoek van de Heiligenbergerweg en de Groene Zoom (adres: Vlinderpad 1).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie