De grote plantenbakken op het Maximaplein staan er na 29 mei hopelijk wat kleurrijker bij.
De grote plantenbakken op het Maximaplein staan er na 29 mei hopelijk wat kleurrijker bij. Mariska Stehouwer

Vivian Boon van het Indisch maandblad Moesson gastspreker bij INOG

Activiteiten

LEUSDEN De Indische naoorlogse ontmoetingsgroep (INOG) heeft zaterdag 5 maart is er weer een bijeenkomst bij buurtrestaurant Maxima’s aan het Maximaplein. Gastspreker is Vivian Boon en zij gaat vertellen over 65 jaar Moesson, waar zij sinds 1 mei 2020 de uitgever en hoofdredacteur van is. 

Het tijdschrift begon in 1956 als Onze Brug, werd later Tong Tong, daarna Moesson en werd opgericht door Vivian´s grootvader Tjalie Robinson. Vivian´s grootmoeder, Lilian Ducelle nam na de dood van Tjalie in 1974 het stokje van haar man over. Vivian groeide op op de redactie van Moesson in den Haag. Zij woonde met haar ouders boven de toko/boekhandel en de redactie. Vivian werkt sinds 1995 in de journalistiek en werkte onder meer als redacteur en verslaggever voor stadsomroep AT5, het RTL Nieuws en het NOS journaal.

De inloop is vanaf 10.30 uur en de lezing is van 11.30 tot 12.30 uur. Daarna is er de lunch en kan er koffie, thee en frisdrank gekocht worden en zijn er Indische snacks te koop. Na de lunch is er de mogelijkheid om nog wat na te praten. Ze sluiten de middag af om een uur of drie. Toegang 5 euro.

advertentie
advertentie