Afbeelding
De Groene Belevenis

Buitenspelen met de Buitenspeelkaart in de Leusdense Buitenweek

16 juni 2022 om 17:15 Activiteiten

LEUSDEN Buitenspelen is leuk en gezond. Het is ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Leusden heeft veel mooie, natuurlijke en laagdrempelige plekken om heerlijk te spelen. Maar lang niet iedereen weet ze te vinden, denken De Groene Belevenis en Leusden in Beweging. De Buitenspeelkaart en de Buitenweek van 24 juni tot en met 2 juli moeten daar verandering in brengen. 

De Groene Belevenis en Leusden in Beweging bundelden hun krachten en organiseren samen met diverse andere organisaties de Leusdense Buitenweek van 24 juni tot en met 2 juli. ,,Er zijn tal van activiteiten. Zo kun je broodjes bakken op een vuurtje bij Kindercentrum Joep, met het gezin waterdiertjes gaan zoeken in de Schoolsteegbosjes, natuurspelletjes doen, vuur leren maken bij de Survival Clinic of bloembommetjes maken. Op Modderdag zijn peuters welkom in de Struintuin, kun je laser gamen in het park en ontdek je alles over bijen in de Vlindertuin”, aldus de organisatie. 

Daarnaast is de Bibliotheek Eemland aanwezig en leest een modderig verhaal voor, namelijk Hup Herman van Yvonne Jagtenberg. Verder kunnen bezoekertjes ook ‘gewoon’ op ontdekkingstocht door de tuin of koken in de modderkeuken.
De activiteiten zijn ingedeeld naar leeftijdscategorie. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden via www.degroenebelevenis.nl/buitenspelen  

BUITENSPEELKAART Naast de organisatie van de Buitenweek zorgde De Groene Belevenis ook voor de productie van de eerste Buitenspeelkaart voor de gemeente Leusden. Op deze kaart zijn alle groene speelplekken in Leusden, Achterveld en Stoutenburg te vinden, met tips voor buitenavonturen. Van natuurspeeltuinen tot mooie plekken om rond te dwalen of fruit te plukken. Dankzij subsidie van het programma Groen doet Goed van IVN en het Platform Sport en Bewegen kan de kaart gratis worden verspreid op alle basisscholen en kinderdagverblijven in de gemeente Leusden. 

BUITEN SPELEN Buiten spelen is gezond en goed voor de ontwikkeling van kinderen. Tegenwoordig brengen kinderen steeds meer tijd door op scherm. Om buitenspelen te stimuleren nam De Groene Belevenis samen met Leusden in Beweging het initiatief voor de Buitenweek en de Buitenspeelkaart. Andere organisaties sloten zich hierbij aan, waaronder Leusden Fit, Humankind, SKA en De Wiebelwagen. Samen zorgen zij voor een gevarieerd programma tijdens de Buitenweek, dat ook gesponsord wordt door Groen doet Goed. Ook SportXperience, Teamcraft, Kindercentrum Joep, stichting De Boom, de Vlindertuin en Buurtsportcoaches zorgen voor begeleiding van meerdere activiteiten.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie