Afbeelding
Hetty Heijne

Mooi schouwspel tussen mens en dier: slipjacht op landgoed De Boom

2 oktober 2023 om 08:34 Activiteiten

LEUSDEN Voor de derde keer hield Jachtvereniging Soestdijk afgelopen zaterdag haar slipjacht met paarden en vele honden door de natuur van Landgoed de Boom. Ruim veertig combinaties verzamelden rond 11.00 uur bij Huize De Boom waar de ‘Meet’ plaatsvond.

Vervolgens werd er naar oud gebruik een borreltje te paard genuttigd, waarna de jacht begon. De ‘meute’ (de groep honden) had al snel de geur van de vossenurine gevonden en volgde luid blaffend het kunstmatig getrokken vossenspoor, de ruiters op het paard volgden in rap tempo de honden. 

De slipjacht bestond uit drie runs. Na iedere run volgde een rustpauze voor hond en paard, waarna het gezelschap zich weer in beweging zette voor de volgende run. Aangemoedigd door het mooie weer stonden er behoorlijk wat mensen langs de route. ,,Het is een bijzonder schouwspel tussen mens en dier en spectaculair om te zien”, aldus een toeschouwer die een kijkje was komen nemen. De slipjacht eindigde bij Restaurant De Mof waar de honden beloond werden met de ‘kill’; een pens die in de roedel gegooid werd en waarde honden allemaal op af doken.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie