Afbeelding
Frank Noordanus

Personeel Meander boos omdat enkele managers al zijn gevaccineerd; ‘We begrijpen de teleurstelling’

13 januari 2021 om 20:10 Corona Coronavirus

REGIO Er is onrust ontstaan in het Meander Medisch Centrum nadat enkele managers het corona-vaccin al hebben ontvangen en een deel van de verpleegkundigen en arts-assistenten nog in de wachtkamer zitten. Door het personeel is hierover een brief naar de raad gestuurd, maar volgens het Meander ligt de situatie genuanceerder dan momenteel wordt geschetst. 

door Jeroen van der Veer

Het Meander kreeg vaccins om 500 medewerkers te vaccineren. Hiermee konden alle mensen uit de acute zorg - de spoedeisende hulp, intensive care, verloskunde, de Covid-afdelingen en de ambulancediensten - ingeënt worden en dat is inmiddels gelukt. 

Doordat bleek dat er meer vaccins uit een flacon konden worden gehaald, schaalde het ziekenhuis op. Intern werd gekeken aan wie de prik nog meer aangeboden kon worden en daarbij is de keuze gevallen op onder andere de verloskundigen en verpleegkundigen van verloskunde, medewerkers diagnostiek en enkele teammanagers van de kritieke afdelingen. 

Een deel van deze extra groep heeft het vaccin inmiddels gekregen, maar een groot deel ook niet. Dat kwam omdat halverwege het proces bleek dat Meander Medisch Centrum op vrijdag het bericht kreeg dat ze niet nog een voorraad ontvingen. ,,Dit omdat er bij andere ziekenhuizen tekorten waren en wij alle mensen van de acute zorg al hadden gevaccineerd”, laat Meander-woordvoerder Erik van Goor weten. 

Hierdoor vielen 140 medewerkers van de reservelijst buiten de boot, terwijl enkele teammanagers van de kritieke afdelingen wel al waren gevaccineerd. Ditzelfde geldt voor de afdeling Verloskunde, daarvan heeft ongeveer de helft het vaccin wel gekregen. ,,We begrijpen de teleurstelling bij de medewerkers heel goed, maar het ligt dus wel iets genuanceerder.”

Het ziekenhuis geeft aan binnenkort met de mensen in gesprek hierover te gaan. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie