Video

Burgemeester Bouwmeester doet moreel appèl aan ongevaccineerden

Corona Coronavirus

LEUSDEN Burgemeester Gerolf Bouwmeester doet in een nieuwe videoboodschap, rechtstreeks gericht aan alle inwoners, een moreel appèl aan alle ongevaccineerden om dit nogmaals te overwegen.
Ook benadrukt hij dat ondernemers en organisaties een toegangscode niet vragen omdat dat zelf willen. ,,Het is wat ze moeten doen. Voor uw en ieders veiligheid. Ga hierover daarom niet in discussie met de controleur. Hij is de uitvoerder van overheidsbeleid.”

De volledige tekst van de toespraak:

,,Het is al een tijd geleden dat ik u toesprak over corona. Want het leek  niet meer nodig. De coronabesmettingen liepen terug en steeds meer inwoners zijn inmiddels gevaccineerd. Ook het openbare leven kwam weer goed op gang: in de winkels, de horeca, sport en cultuur. Tot nu.

Want de besmettingscijfers kondigen een nieuwe coronagolf aan. Ook in Leusden. Afgelopen vrijdag heeft het kabinet een beperkte lockdown afgekondigd. Die heeft consequenties voor ons allemaal: gevaccineerd, of ongevaccineerd. Daarom vraag ik u opnieuw en dringend om uw medewerking.

Allereerst om de basisregels in acht te nemen:
Was vaak en goed je handen
Houd 1,5 meter afstand
Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen
Werk thuis tenzij het echt niet anders kan
Zorg voor voldoende frisse lucht.

En misschien heeft u daar helemaal geen zin meer in. “We doen toch al zo lang mee met allerlei maatregelen: en heeft dat ons geholpen?” hoor ik u zeggen. “De rek is eruit.” Ook ik betrap mezelf weleens op dergelijke gedachten.

Toch vraag ik dit van u. Omdat ik weet dat alleen ú het verschil kunt maken. Voor uzelf, voor uw naasten, uw buren en collega’s, voor de medewerkers in de zorg en de mensen die ook dringend ziekenhuiszorg nodig hebben. Mensen van wie een openhartoperatie alweer is uitgesteld, of die in afwachting zijn van een transplantatie. En dat is ernstig!

U kunt helpen door u te laten vaccineren. Zo beschermt u zichzelf en uw omgeving het beste. Hoe meer mensen gevaccineerd zijn, hoe steviger de buffer wordt die we samen opbouwen tegen het virus.

Ik doe een moreel appèl op alle nog niet gevaccineerde inwoners, om dit nogmaals te overwegen. Het blijft uw eigen keuze, maar het gaat ook om uw gezondheid. Heeft u twijfels? Bespreek deze dan met uw huisarts, of een deskundige van de GGD.

Wilt u, of kunt u, zichzelf nog steeds niet laten vaccineren, om wat voor dwingende reden dan ook, zorg er dan in ieder geval voor dat u zichzelf en anderen beschermt. Door u regelmatig zelf te testen, of te laten testen bij de GGD locaties. Door drukke plekken te vermijden en door afstand te houden van anderen.

Bent u op een plek waar u een coronatestbewijs moet laten zien. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan een horecagelegenheid, een sportvereniging, of een evenement. Houd dan in gedachten dat de betreffende ondernemers en organisaties uw toegangscode niet vragen omdat zij u ‘willen’ controleren. Het is wat ze moeten doen. Voor uw en ieders veiligheid. Ga hierover daarom niet in discussie met de controleur. Hij is de uitvoerder van overheidsbeleid. Steun elkaar. Ik vertrouw op uw medewerking.

Met begrip voor elkaar komen we hieruit.”

advertentie