Afbeelding
Pixabay

Leusden stelt gratis zelftests beschikbaar aan minima

Corona

LEUSDEN De gemeente Leusden biedt voortaan gratis zelftests aan. Deze worden beschikbaar aan mensen met een kleine beurs en verspreid via de Voedselbank. Dat besloot de gemeenteraad vorige week op initiatief van de lokale VVD- en SP-fracties.

Het RIVM adviseerde vorige week om ook in Nederland grootschalig gratis zelftesten beschikbaar te maken. Minister Hugo de Jonge adviseerde daarnaast op de meest recente corona-persconferentie om vóór sociale bijeenkomsten - denk aan kerstmis of oudjaarsavond - snel leven een zelftest te doen. Het regelmatig aanschaffen van zelftests gaat echter snel in de papieren lopen en is dus niet voor iedereen weggelegd. 

De eerste lading van zo’n duizend testen is inmiddels binnen, ,,We hebben daarvoor gekozen omdat deze periode vlak voor Kerst een dure periode is voor veel mensen”, zei wethouder Patrick Kiel tegen de NOS. ,,Maar we zagen ook dat er, vanwege de hoge druk bij de GGD-teststraten, vanuit de overheid werd gezegd: zorg dat je meer zelftesten doet. En zeker voor mensen met een smalle beurs valt dat soms niet mee.”

advertentie