Corona-proof genieten op het 1,5 meterterras -zoals hier bij De Roskam in Achterveld- kan dankzij verruiming van het gedoogbeleid nog tot 1 november.
Corona-proof genieten op het 1,5 meterterras -zoals hier bij De Roskam in Achterveld- kan dankzij verruiming van het gedoogbeleid nog tot 1 november. Arnoud J Spaaij

Grotere terrassen mogen tot 1 november blijven

24 september 2020 om 10:00 Economie

LEUSDEN De terrassen van Leusdense horecabedrijven die sinds 1 juni ruimer zijn opgezet dan normaal, mogen een maand langer open blijven. Omdat oktober doorgaans nog meerdere ‘terrasdagen’ telt, knijpt het college opnieuw een oogje dicht. 

door Daan Bleuel

Na de complete lockdown in maart, april en mei, kreeg de horeca van de Rijksoverheid 1 juni de mogelijkheid om onder voorwaarden weer open te gaan. Het gemeentebestuur van Leusden nam -vooruitlopend op de openstelling- eind mei het besluit dat horeca-ondernemers hun terrassen mochten vergroten. Dat was wenselijk om de exploitanten in staat te stellen de 1,5 meter-maatregel goed te kunnen toepassen. Door de terrassen te vergroten, konden de tafels en stoelen corona-proof worden opgesteld, zonder dat dat direct ten koste van de hoeveelheid ging. 

GEDOOGBELEID Die regeling liep aanvankelijk tot 1 oktober. Het college wil die termijn nu een maand verlengen: ,,Door het gedoogbeleid tot 1 november as. te verlengen, krijgt de ondernemer de mogelijkheid om een maand langer extra inkomsten te genereren. Daarnaast kunnen bezoekers van horecagelegenheden ook een maand langer terecht op de terrassen’’, aldus het college.

Voor het college speelt bij de besluitvorming ook een rol dat het -sinds de ingebruikname van de grotere terrassen- daarover geen klachten van omwonenden ontving. De afdeling Leusden van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) drong bij het college aan op verlenging van de gedoogconstructie. De KHN en de horecabedrijven die profiteerden van de regeling zullen per brief over het besluit van het college van B&W worden geïnformeerd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie