De DWS-rommelmarkt is één van de best gesorteerde markten.
De DWS-rommelmarkt is één van de best gesorteerde markten. Arnoud J Spaaij

Achterveldse rommelmarkt van DWS verplaatst

5 mei 2022 om 07:21 Evenementen

ACHTERVELD De Achterveldse rommelmarkt die altijd eind augustus werd gehouden, schuift naar een ander moment in de zomer. Het evenement dat duizenden bezoekers trekt uit de wijde omgeving wordt nu gehouden op zaterdag 2 juli.

Arnoud J Spaaij

Voor zover bekend werd de rommelmarkt tot nu toe altijd georganiseerd op de laatste zaterdag van augustus. Dit wordt nu verplaatst naar de eerste zaterdag van juli. De organisatie van de rommelmarkt, muziekvereniging Door Wilskracht Sterk, doorbreekt daarmee een gewoonte die al sinds 1974 is ingesleten. Voor de club zelf en de vrijwilligers, maar zeker ook voor vele vaste bezoekers, is het een wezenlijke verandering.

NIEUWE START Het zat er al wel even aan te komen maar nu, omdat na de nieuwe opstart na de vele corona-maatregelen toch veel dingen anders zijn, zag het organiserende comité haar kans om de dag waarop de rommelmarkt gehouden wordt te veranderen. Het evenement werd in de loop van de jaren wel vaker aangepast. Zo werd de locatie een paar keer veranderd en paste men de tijden aan. Echter; de markt werd ook steeds groter en de aangeboden spullen steeds beter gesorteerd. Iedere kraam heeft zo een eigen thema gekregen en dat maakt het voor de bezoeker, die gericht op zoek is naar een koopje of iets voor een verzameling, een stuk gemakkelijker.

De vereniging hoopt dat iedereen de afgelopen twee jaar hard gespaard heeft en oude spullen niet heeft weggedaan

ZOMERSTOP Door het verplaatsten van de rommelmarkt naar juli, kan het organiseren nu worden gedaan vóór de zomerstop van de muziekvereniging. Zo kan de muziekvereniging het muziekseizoen afsluiten met een groots evenement en heeft de vereniging haar handen vrij om na de zomer weer met haar kernactiviteiten van start te gaan.

Daarnaast zijn er voor de muziekvereniging een aantal praktische redenen. Zo is er minder lang een locatie nodig voor de opslag van de spullen, is de kans op gunstige weersomstandigheden  begin juli groter zodat ook in de aanloop naar de rommelmarkt, als de goederen buitenstaan, de dauw ’s nachts niet in de uitgestalde spullen trekt.

OPHALEN OP 7 MEI De voorbereidingen van de rommelmarkt zijn inmiddels volop aan de gang. Zaterdag 7 mei vanaf 9.00 uur gaat muziekvereniging DWS in Achterveld binnen de bebouwde kom huis-aan-huis spullen voor de rommelmarkt ophalen. De vereniging hoopt dat iedereen de afgelopen twee jaar hard gespaard heeft en oude spullen niet heeft weggedaan.

ANDERE DATA Mensen die buiten Achterveld wonen kunnen via de website van DWS (dwsachterveld.nl/rommelmarkt) spullen aanmelden die zij willen doneren. De aangemelde spullen worden weer opgehaald op afspraak op meerdere data in de maanden mei en juni.

OPBRENGST Voor de zesenveertigste keer organiseert de muziekvereniging de rommelmarkt waarvan de opbrengst van groot belang is voor het muziekgezelschap. DWS gebruikt de opbrengst voor de financiering van allerlei activiteiten maar ook voor instrumenten, kleding en bijvoorbeeld leermiddelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie