Het koor tijdens het wervelende optreden.
Het koor tijdens het wervelende optreden. Eiko.nl

Ruim 800 bezoekers zien wervelend optreden van Ndlovu Youth Choir

7 juli 2023 om 14:43 Evenementen

LEUSDEN Ruim 800 bezoekers hebben donderdagavond in een uitverkocht Afas-theater genoten van een wervelend optreden van het Zuid-Afrikaanse Ndlovu Youth Choir (jeugdkoor). 

door Daan Bleuel

Voorafgaand aan het optreden kon René Frijters, voorzitter van de Tjommie-stichting, melden dat het benefietoptreden van het wereldberoemde koor in Leusden een bedrag van 35.000,= euro voor het goede doel opleverde. 

Tjommie ondersteunt vooral het werk van de Nederlandse arts Hugo Tempelman en zijn vrouw in de Zuid-Afrikaanse township Elandsdoorn, in de provincie Limpopo, één van de armste regio’s van het land. Voorafgaand aan het optreden vertelde Tempelman zelf over zijn werk en zijn visie op heel praktische ontwikkelingshulp. Hij nam symbolisch de cheque met het mooie bedrag dankbaar in ontvangst.

INDRUKWEKKEND WERK

Tempelman verrichtte in Elandsdoorn de afgelopen decennia indrukwekkend werk door de zwarte gemeenschap van zo’n 150.000 mensen in de loop der jaren met allerlei voorzieningen te verrijken. Zaken als een medische kliniek, scholen, buurtcentra, een theater, volkstuinen en waterputten vormen nu de basis voor groeiend zelfbewustzijn en toenemende vitaliteit van de lokale gemeenschap. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


Volle bak in het Afas-theater voor het optreden van het Ndlovu jeugdkoor. - Eiko.nl

Het jeugdkoor, ooit opgericht om de opgroeiende jeugd van de straat te houden en zo te beschermen tegen negatieve invloeden, kreeg een eigen dynamiek en oogstte onder meer na televisie-optredens in Amerika wereldfaam. Dat zorgt niet alleen voor groeiend zelfvertrouwen en bestaanszekerheid bij de koorleden, het levert ook broodnodige financiering op voor de projecten van Tempelman. 

STAANDE OVATIE

Het koor -bestaande uit zo’n 15 meisjes en jongens, drie muzikanten en een charismatische dirigent/entertainer- kreeg na afloop een staande ovatie van het laaiend enthousiaste publiek. Het koor brengt eigen interpretaties van bekende nummers als ’Africa’ van Toto en ‘The shape of you’ van Ed Sheeran. Inmiddels werkt het koor ook aan eigen repertoire.   

De charismatische dirigent van het koor bedankt het Leusdense publiek voor hun bijdragen.
De opbrengst van het benefietconcert wordt getoond op het grote beeldscherm.
Afbeelding
Het volgepakte Afas-theater is in afwachting van het optreden van het jeugdkoor.
Daan Bleuel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie