De aankomst van Sinterklaas in Achterveld in 2022.
De aankomst van Sinterklaas in Achterveld in 2022. Arnoud J. Spaaij

Programma intocht Sinterklaas in Leusden en Achterveld 2023

19 oktober 2023 om 11:25 Evenementen

LEUSDEN/ACHTERVELD Sinterklaas komt dit jaar op zaterdag 25 november weer aan in Achterveld.

Het is enige tijd onzeker geweest of Sinterklaas dit jaar weer zou arriveren in Leusden, maar voor veel kinderen is het ondenkbaar dat de goedheiligman Leusden zou overslaan.
,,Daarom is de activiteitencommissie van winkelcentrum Hamershof blij te kunnen melden dat de regelpieten er ook dit jaar weer in geslaagd zijn om Sint Nicolaas en zijn gevolg zaterdag 18 november te laten ontvangen door loco burgemeester Albert Dragt.”
Op zaterdag 2 december zijn Sinterklaas en enkele van zijn pieten tussen 12.00 en 16.00 uur aanwezig zijn op de Hamershof voor een ‘meet and greet’.

ROUTE SINTERKLAASINTOCHT ACHTERVELD 2023

De intocht start dit jaar om 14.00 uur bij het C.M. de Vorplein, daarna gaat de stoet via de Hessenweg richting de Spar, dan linksaf naar Kon. Julianaweg, weer linksaf naar Groot Agteveldlaan; dan rechtsaf naar Boshoek, linksaf naar Beekhoek, rechtsaf bij Huize Sint Josef en hier voor het huis langs. Daarna lopen ze rechtsaf naar de Hessenweg; linksaf naar Ruurd Visserstraat en daar is een stopmoment bij de sociowoning van Amerpoort. Vervolgens verloopt de route linksaf naar Rentinckstraat; linksaf naar Jan van Arkelweg en daar wordt de Hessenweg overgestoken en lopen de pieten weer naar het C.M. de Vorplein (naast de Roskam).

De aankomst op het De Vorplein is rond 14.50 uur. Hier wordt de Sint welkom geheten door burgemeester Gerolf Bouwmeester en jeugdburgemeester Eline Voorburg en is er nog iets te doen voor de kinderen. 

De landelijke intocht van de Sint en zijn gevolg is dit jaar in Gorinchem. Honderden kinderen staan daar waarschijnlijk op Sinterklaas te wachten om hem een warm onthaal in Nederland te geven. Direct na het ontvangst breekt voor de Sint een drukke tijd aan met intochten verspreid door het hele land.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


De route van de sinterklaasintocht in Achterveld in 2023. - Foto: Stichting Sinterklaas Achterveld

SLAAPPLEK EN AVONTUREN IN ACHTERVELD

Sinterklaas verblijft in Achterveld in zijn mooie slaapkamer in de etalage van Kavel 57. Het is vooral de moeite om op zaterdag 2 december vanaf 13.00 een kijkje te nemen, tipt de organisatie. In onze mooie dorp beleeft de Goedheiligman samen met zijn trouwe Pieten avonturen die op film worden vastgelegd door DorpsTV Achterveld. Een klein tipje van de sluier; Sinterklaas houdt het dit jaar lokaal en de Pieten beleven avonturen opeen aantal Achterveldse boerderijen...

Op de Facebookpagina van de stichting Sinterklaas Achterveld wordt actuele informatie gegeven en Dorps tv Achterveld toont filmpjes van avonturen van de Goedheiligman en zijn pieten. Deze filmpjes worden in week 47 (vanaf maandag 20 november) online gezet.


Volledige aandacht en gespannen gezichtjes bij de allerjongsten vorig jaar in Achterveld. - Foto: Arnoud J. Spaaij

De tijd van pepernoten, anders snoepgoed en cadeautjes staat weer voor de deur.
Volledige aandacht en gespannen gezichtjes bij de allerjongsten vorig jaar in Achterveld.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie