Afbeelding
don Lee & Rita Taylor

Zes miljoen voor Utrechtse cultuur en erfgoed

15 juli 2020 om 21:03 Historie

LEUSDEN (ANP) De provincie Utrecht stelt 6 miljoen euro beschikbaar voor de cultuursector en erfgoedsector die door de corona-uitbraak in de problemen zijn gekomen. Met de financiële steun hoopt de provincie theaters, schouwburgen, kasteelmusea, festivals en andere instellingen zoveel mogelijk overeind te houden.

NIET TOEREIKEND De provincie onderkent dat het steunpakket niet toereikend zal zijn. ,,Het is een flink bedrag, maar niet genoeg om de hele Utrechtse cultuur- en erfgoedsector te ondersteunen. Daarom moeten er keuzes gemaakt worden en met andere overheden en fondsen worden afgestemd wie welke verantwoordelijkheid op zich neemt. Ook wordt er een beroep gedaan op de hulp van deskundigen", aldus de provincie. Ze heeft een loket opengesteld waar de instellingen terechtkunnen voor de aanvragen.

Een harde voorwaarde voor steun is dat aanvragers laten zien dat ze er zelf alles aan hebben gedaan om de crisis te overleven. Bovendien wil Utrecht alleen investeren in organisaties die op de langere termijn levensvatbaar zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie