Afbeelding
MarYane Nas
Atelierroute

Janny van den Broek en MarYane Nas exposeren in Cultuurhuis

17 april 2022 om 06:38 Kunst

LEUSDEN/WOUDENBERG Janny van den Broek en MarYane Nas zijn twee kunstzinnige geesten en exposeren samen tijdens de Atelierroute in het weekend van 23 en 24 april in het Cultuurhuis in Woudenberg (12.00 tot 17.00 uur). ,,Deze bijzondere combinatie van schilderstijlen zie je niet vaak samen”, schrijven ze. 

Van den Broek is naast acryl en olieverf ook heel actief met aquarelverf en maakt schilderijen met als thema bloemen en dieren. De veelal kleurige bloemen zijn teer weergegeven. Van haar vaak zelf geplukte bloemen maakt ze composities, die ze op een voor haar herkenbare stijl weergeeft op papier. Hiermee viel ze gelijk op en werd ze uitgenodigd om mooie kaarten hiervan te laten drukken. Haar kleurrijke kaarten en ingelijste prints zijn ook te koop, tijdens de Atelierroute bij haar stand op de tweede verdieping van het Cultuurhuis.
Meer informatie: www.jannyvandenbroek.nl.

GAUGAIN MarYane schildert het liefst met olieverf, al beheerst zij meerdere technieken waaronder acryl, aquarel, pentekening en keramiek deze kunstzinnige duizendpoot heeft een aparte stijl; figuratief, soms surrealistisch. Haar portretten, dieren en landschappen, zijn levendig met een verrassende sfeer. Ook schildert ze haar stillevens op paneel, in miniatuurvorm. MarYane heeft een rijk kleurgebruik. Ze is in vele onderwerpen geïnteresseerd. De technieken van de oude meesters hebben haar voorkeur. Haar kunstopleiding heeft zij onder andere gevolgd bij Windesheim in Zwolle. 

Het werk van Gauguin spreekt haar zeer aan. Naast haar eigen werk geeft MarYane ook teken- en schildercursussen in Leusden, TonSurTonArt. Naast het schilderen met acrylverf, gaat in september een nieuwe cursus van start: Schilderen met olieverf op waterbasis; geen nare luchtjes. Tijdens de expositie is informatie op te vragen en kan iedereen zich inschrijven.
Meer informatie: www.tonsurtonart.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie