Rennen dankzij framerunner, ook als je moeilijk loopt
Rennen dankzij framerunner, ook als je moeilijk loopt Pexels

Rennen dankzij framerunner, ook als je moeilijk loopt

29 maart 2024 om 09:19 Lokaal Deel je nieuws

AV-Triathlon Amersfoort nodigt alle kinderen van 6-18 jaar uit voor een gratis training Framerunnen. Kinderen die graag buiten sporten maar moeite hebben met lopen en/of rennen kunnen tijdens de training een running frame uitproberen. Dit is een driewielig loopframe zonder pedalen maar met een borststeun en stuur. Een sporthulpmiddel dus, zoals een sportrolstoel. Op deze manier kunnen kinderen met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida) lopen/rennen en bijvoorbeeld meedoen aan evenementen zoals de Buining Run/Dorpsloop op 19 juni.

Kinderfysiotherapeut kijkt mee

 De trainers van AV-Triathlon hebben ervaring met kinderen met en zonder beperking, en er is een kinderfysiotherapeut aanwezig tijdens de trainingen. De trainingen voor Amersfoort staan gepland op 10 en 17 april (15.00 – 16.00 uur of 16.00 – 17.00 uur) maar als kinderen uit Leusden zich aanmelden wordt er een extra training in Leusden verzorgd door AV-Triathlon. 

Meer info bij Mirjam (m.hagenaar@lariks-leusden.nl) van het beweegloket van Lariks. Aanmelden voor de training kan via framerunning@avtriathlon.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie