Afbeelding
Politie Leusden en Woudenberg

Veel reacties op 'rent a cop'-actie Leusdense agenten

27 maart 2019 om 13:05 lokaal

LEUSDEN De agenten Jorn en Thom van het korps Leusden en Woudenberg hielden woensdag 27 maart een 'rent a cop'-actie. Inwoners konden via de Facebookpagina verzoeken indienen waar de agenten een kijkje moesten komen nemen en beiden waren 'aangenaam verrast door het enthousiasme en de vele reacties.'

,,Vanwege de vele reacties hebben wij collega's in opleiding gevraagd mee te doen met deze actie. Ook hebben wij hulp gekregen van de boa's van Leusden en Woudenberg."

LEUSDEN In Leusden werd onder meer de snelheid op de Ben Ponbaan gecontroleerd; 23 voertuigen werden gelaserd waarvan er twaalf te hard reden, met een hoogst gemeten snelheid van 70 kilometer per uur. ,,Alle overtreders zijn aangesproken en betroffen veelal bewoners van de wijk zelf."

Ook snelheid op de Landweg werd bekeken; hier zijn tien voertuigen gelaserd, waarbij geen snelheidsovertredingen zijn geconstateerd.

Een volgens omwonenden gevaarlijke situatie op de kruising Torenakkerweg met de Asschatterweg werd bekeken. ,,Een aantal fietsers gebruiken de rijbaan in plaats van het fietspad om de bocht te nemen. Verder zijn er geen bijzonderheden geconstateerd."

Groep 8 van De Rossenberg kreeg, op verzoek van juf Ineke, voorlichting van de agenten die in de klas vertelden over het werk en vragen beantwoordden.

WOUDENBERG In Woudenberg werd een snelheidscontrole op de Nico Bergsteijnweg gehouden; veertig voertuigen werden gelaserd waarvan er tien te hard reden. Ook hier zijn de bestuurders aangesproken op hun rijgedrag.

Ook de snelheid en spookrijden op de Dorpsstraat kreeg aandacht. ,,Er reden hier geen voertuigen tegen het verkeer in. Van de dertig gelaserde voertuigen reden er zeven te hard. Deze bestuurders zijn eveneens aangesproken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie