Afbeelding
Laurens van den Eijnden

Spontane actie basisschoolleerlingen voor eenzame ouderen

19 oktober 2020 om 06:17 Maatschappelijk

LEUSDEN De 11-jarige Chris uit groep 8 van KLA4, 10-jarige David en 8-jarige Noud (groepen 7 en 5 van de Rossenberg) wilden in de vakantie iets doen voor een goed doel. Chris kwam daarbij op het idee om de eenzame ouderen in het zonnetje te gaan zetten.

Hij is zondagmiddag langs diverse lokale winkels gegaan met (in het kort) de vraag of ze hem daarbij konden helpen. En dat is gelukt: restaurant Amici gaf hem een pizza mee (die hij vervolgens op ‘t Hamersveld heeft afgegeven) en bij Indonesia Indah Leusden kreeg hij wat spekkoek mee. De Lidl gaf hem wat plantjes mee en bij de AH mocht hij zondagavond alle bloemen die ‘over waren’ op komen halen.

Begin deze week willen de kinderen nog wat winkeliers bezoeken. Ook zijn ze van plan om samen met leeftijdgenootjes uit de buurt aan de slag om wat kleine versnaperingen te maken en deze aan de deur in de wijk De Rozenboom te gaan verkopen (uiteraard op gepaste afstand). Met het geld dat ze daarmee ophalen, willen ze bloemen en dergelijke gaan kopen, om deze vervolgens allemaal (maandagmiddag) op ‘t Hamersveld af te gaan geven.

,,Leuk om te zien hoe enthousiast ze met zo’n spontane actie aan de slag gaan, en hoe blij de mensen op ‘t Hamersveld er van worden”, schrijft Laurens van den Eijnden aan de redactie.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie