Bij de boekpresentatie draagt de 11-jarige Danique van Koerten uit Leusden een gedicht voor over haar gevoel.
Bij de boekpresentatie draagt de 11-jarige Danique van Koerten uit Leusden een gedicht voor over haar gevoel. Ernst Pels

Leusdense Danique (11) spreekt zich uit tegen pesten

Maatschappelijk

LEUSDEN/SOEST In een live-uitzending op 11 juni tussen 12.00 en 14.00 uur bij radio Soest start het streven van Ernst Pels om kinderen te laten stoppen met pesten.

Met dank aan auteur Pels en donaties aan de stichting Het vergeten kind zal een in het verleden erg gepest Leusdens meisje van 11 jaar het eerste boek aanbieden aan de wethouder van cultuur, mevrouw Aukje Treep in Soest. ,,De 11-jarige Danique van Koerten uit Leusden zal daarbij op mijn muziek een gedicht (uit het boek) voordragen over haar gevoel.”

Ongewenst gedrag van jongeren en ook crimineel gedrag stamt vaak uit de kindertijd van mensen, volgens Pels. ,,Gepeste kinderen kunnen zwaar depressief worden en daardoor uit het leven stappen. Het meisje en ik hopen dat veel omroepen en de pers aandacht willen besteden aan deze uitzending en daardoor meewerken aan het terugdringen van pesten op scholen.”

Danique is gepest toen ze nog in Harderwijk woonde. In Leusden gaat ze naar een nieuwe school. ,,Samen met haar heb ik het boek geschreven en de opbrengst is voor de stichting Het vergeten kind. Het verhaal gaat over een meisje uit Groningen dat in Soest werd gepest door haar dialect.

Ernst Pels werkt voor ‘jongeren van 8 tot 80’, maar noemt zichzelf ‘een puber van 75’. ,,Zelfvertrouwen en inleven ontwikkelen bij jongeren met kindermusicals, boeken en luisterboeken is mijn doel.” Meer informatie op www.lees-en-speel.nl.

De omslag van het boek.
advertentie
advertentie