Leusdense krijgt onderscheiding KWI: ‘Enorme mismatch tussen uitkeringssituaties en beleid’

20 jun, 10:08 Maatschappelijk BasinBeeld
De Leusdense Martine van Ommeren (rechts) vormt samen met Suzanne de Visser het bedrijf Optimalistic dat kantoor houdt aan de Hamersveldseweg.
De Leusdense Martine van Ommeren (rechts) vormt samen met Suzanne de Visser het bedrijf Optimalistic dat kantoor houdt aan de Hamersveldseweg.

LEUSDEN Onlangs heeft Optimalistic een landelijke onderscheiding van het Kennisplatform Werk en Inkomen (KWI) ontvangen voor haar werk in het sociaal domein in Nederland. De Leusdense Martine van Ommeren vormt samen met Suzanne de Visser het bedrijf Optimalistic dat kantoor houdt aan de Hamersveldseweg. Zij werken veel voor ministeries en gemeenten, bijvoorbeeld om te zorgen dat mensen met een laag inkomen wel bestaanszekerheid hebben.

De missie van beide vrouwen is om te zorgen dat overheden hun uitvoering in de praktijk baseren op wat hun inwoners nodig hebben. Van Ommeren en de Visser waren collega’s bij een onderzoeksbureau dat vraagstukken in het sociaal domein onderzocht. Vragen zoals hoe ontstaan schulden en wat is een effectieve manier om dat op te lossen.

Mis niks, lees alles van Leusden


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Leusden en omliggende plaatsen met de Leusder Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Leusder Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Leusden.

Logo
Afbeelding
Maatschappelijk 14 minuten geleden Buurt blij: Er grazen weer koeien in de Schoolsteegbosjes
Logo
Afbeelding
Wielrennen 16 aug, 09:39 Tour de Junior sportief succes; publiek en renners dik tevreden
Logo
Afbeelding
Voetbal 15 aug, 10:18 Wietsma vol grote plannen met Roda’46: ‘We gaan voor een periode’
Logo
Afbeelding
Maatschappelijk 14 aug, 09:00 Fenneke van der Vegte: ,,Voor de natuur op zoek naar nieuwe balans met de landbouw’’
Logo
Afbeelding
Kunst 13 aug, 09:00 Geen contact meer: ‘Door mijn boek droomde ik vaker over mijn dochter en werd ik verdrietig wakker’
Logo
Afbeelding
Maatschappelijk 12 aug, 17:00 LTO-bestuurder Sophie van Roomen: ,,Blij met initiatief voor gesprek met de boeren’’