De redactie van Nieuwsplein33 viert de live-gang. Hoofdredacteur Kees Hoogendijk heft het glas met collega Sophia Zomer.
De redactie van Nieuwsplein33 viert de live-gang. Hoofdredacteur Kees Hoogendijk heft het glas met collega Sophia Zomer. Nieuwsplein33

Mediaplatform Nieuwsplein33 van start voor Leusden en Amersfoort

10 januari 2023 om 15:49 Maatschappelijk

LEUSDEN Nieuwsplein33 is als de nieuwe lokale media-instelling (voorheen beter bekend als ‘de lokale omroep’) voor Leusden en Amersfoort officieus van start gegaan. Op de website en app kunnen inwoners vanaf vandaag terecht voor nieuwsverhalen over Leusden en Amersfoort op het gebied van thema’s zoals wonen, economie, politiek en cultuur.

Van de redactie

Na enkele maanden van voorbereiding is hoofdredacteur Kees Hoogendijk blij dat Nieuwsplein33 kan beginnen. ,,We willen aanvullend zijn op nieuwsplatforms die er al zijn. De ambitie is om duiding en verdieping te brengen bij onderwerpen en thema’s die inwoners van Leusden en Amersfoort raken.”

JOURNALISTEN Onlangs zijn er een paar journalisten aangesteld die dit soort verhalen gaan maken, maar zeker in de beginfase zal het aanbod ook bestaan uit het snelle nieuws van de dag. Nieuwsplein33 is ontstaan vanuit een inhoudelijke journalistieke visie op wat een eigentijdse lokale mediavoorziening zou moeten zijn. ,,Context en duiding zijn, zeker in deze roerige tijd, onmisbaar voor een beter begrip van de feiten. Zoals ook commentaar, analyse en opinie ruimte verdienen bij belangrijke nieuwsonderwerpen”, vertelt Hoogendijk.

Het mediaplatform Nieuwsplein33 is een publieke mediavoorziening en wordt gefinancierd via subsidies van de gemeenten Leusden en Amersfoort. Het grootste deel van dat geld wordt besteed aan journalistieke inzet. Geen omroep ‘oude stijl’ met een duur televisiekanaal en radiostation maar een bewuste keuze voor journalistieke professionalisering met betaalde krachten.

ONAFHANKELIJK De redactie van Nieuwsplein33 werkt op onafhankelijke wijze, maar samenwerking met andere mediapartijen maakt de journalistiek sterker. Daarom gaat Nieuwsplein33 nauw samenwerken met BDUmedia (uitgever van De Stad Amersfoort en Leusder Krant), De Stadsbron in Amersfoort, RTV Utrecht en met Bibliotheek Eemland. Dat gebeurt op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Nieuwsplein33 werkt ook graag samen met mediapartners waar dit tot versterking van het aanbod leidt of tot betere informatievoorziening.

De app van Nieuwsplein33 is vanaf vandaag te vinden in de App Store van Apple of de Google PlayStore. De website is te vinden via de url nieuwsplein33.nl

Bedrijvigheid op de redactie van Nieuwsplein33
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie