De passie van het gezin was en is watersport, onder andere zeilen en later op pad door Nederland met de motorboot.
De passie van het gezin was en is watersport, onder andere zeilen en later op pad door Nederland met de motorboot. Eigen foto

Echtpaar Wessem-Paul viert diamanten huwelijk

15 september 2020 om 14:32 Mensen

LEUSDEN De heer en mevrouw van Wessem-Paul zijn dinsdag 15 september door burgemeester Gerolf Bouwmeester gefeliciteerd van hun 60-jarige huwelijksjubileum die dag.

In 1955, tijdens een tussenstop in Ingelheim am Rhein, beide gezinnen op weg naar Zwitserland voor een kampeervakantie, ontmoeten zij elkaar. Het klikte gelijk en vijf jaar lang schreven zij elkaar brieven. De jongeheer Van Wessem woonde in Beverwijk en mejuffrouw Paul in Rotterdam.

Toen zij ouder waren en gingen studeren reden zij op een brommertje heen en weer tussen Beverwijk en Rotterdam om elkaar te kunnen ontmoeten. Op 15 september 1960 zijn zij getrouwd in Hillegersberg. Het echtpaar heeft twee kinderen, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

De heer Van Wessem heeft na zijn opleiding HBO-Techniek en diverse bedrijfsopleidingen in Zweden en Amerika altijd een internationale baan gehad als Product Manager. Hierdoor was hij veel op reis.

Mevrouw Van Wessem werkte onder andere bij een Zuid-Amerikaanse handelsfirma in Rotterdam. Na diverse verhuizingen zijn zij in Leusden komen wonen in een Eurowoning, hier hebben zij 46 jaar met veel plezier gewoond.

Mevrouw Van Wessem heeft gewerkt tot aan haar pensioen voor het Pedagogische Studiecentrum (het CPS) te Hoevelaken. Drie jaar geleden hebben zij helaas de Eurowoning moeten verlaten, maar wonen nu met veel plezier in een comfortabel appartement in het centrum van Leusden.

De passie van het gezin was en is watersport, onder andere zeilen en later op pad door Nederland met de motorboot. De motorboot is inmiddels vervangen door een caravan met vaste staanplaats in Voorthuizen.

Mevrouw Van Wessem heeft zich lange tijd ingezet voor de oprichting van de Culturele Raad, nu Theater de Tuin. Hier heeft zij erg van genoten en tevens heeft zij hier drie maal een schilderijen expositie mogen hebben. Schilderen doet zij nog steeds en een mini-expositie heeft zij in de galerij van hun huidige appartement.

Tevens exposeert de heer Van Wessem, zijn hobby is modelbouw van oude zeilschepen met 3 à 4 masten, hier zijn grootste en mooiste zeilschip.

Beiden zijn al jaren lid van de Jeu de Boules Club De Hakhorst en helpen mee als actief vrijwilliger in de Markuskerk.

Het 60-jarig huwelijksfeest heeft door de uitbraak van het coronavirus geen doorgang kunnen vinden, maar uitstel is geen afstel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie