De musici van de Later als je Big Band hadden zelfs op anderhalve meter afstand veel lol.
De musici van de Later als je Big Band hadden zelfs op anderhalve meter afstand veel lol. Marcel van Engelenburg

Zomeravond funk in Achterveld

22 juli 2020 om 23:13 Muziek Deel je nieuws

Vrijdagavond 17 juli was er na maanden van relatieve rust eindelijk weer eens wat reuring in Achterveld. Na een periode van niet mogen spelen vanwege het coronavirus, had de Later als je Big Band het plan opgevat een optreden voor het dorp Achterveld te organiseren. "Graag wilden we het toch moeilijke seizoen met veel afgezegde optredens, positief afsluiten met een 'verrassingsoptreden' in het hartje van Achterveld" volgens de voorzitter van de band, Alex Koffeman.

Sinds de regels van het RIVM het weer toestaan, heeft de 20-mans formatie de repetities weer hervat. De band repeteert wedelijks in Ons Gebouw van De Roskam te Achterveld. Het spontane idee om op een mooie zomeravond een optreden voor Achtervelders te verzorgen werd omarmd door de Gemeente Leusden. In goed overleg met de Gemeente Leusden is de locatie in Achterveld bepaald en is toestemming verkregen om het dorp te trakteren op een mooie funky zomeravond. "En wat was het leuk!" vervolgt voorzitter Koffeman.

Veel passanten parkeerden hun fiets en bleven gezellig om de band staan of daalden neer op het terras, om te genieten van het verrassend brede repertoire. Van fijngevoelige jazz, via prachtige ballads naar knallende funk, het was er allemaal deze avond. "En dat wisten de Achtervelders te waarderen!" zei Bandleider Frans Mineur die bijzonder tevreden was over het optreden. "De energie spatte er vanaf! Naast de bewoners van Achterveld, waren de muzikanten ook wel weer eens toe aan een leuk optreden. En ik ook!" zo grapte Mineur. Toen in de tweede set nummers van Stevie Wonder en Tower of Power werden gespeeld, konden weinig mensen nog stil blijven staan of op hun stoel blijven zitten.

De anderhalve meter onderlinge afstand konden we buiten prima garanderen" aldus voorzitter Koffeman. Hij maakte graag van de gelegenheid gebruik om de samenwerking met de gemeente Leusden te benadrukken. "Zonder het meedenken van de medewerkers van de Gemeente Leusden was dit niet mogelijk geweest. Ook de prettige samenwerking met Café Restaurant De Roskam kan niet onvermeld blijven. Sjapeau!" Mede door het mooie weer en de prachtige opkomst was het een geslaagde avond, die zeker voor herhaling vatbaar is! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie