DWS speelt graag op verschillende locaties in het dorp.
DWS speelt graag op verschillende locaties in het dorp. Arnoud J Spaaij

Voor als je buurman 50 wordt: ‘Geef DWS kado’

5 augustus 2021 om 15:30 Muziek

ACHTERVELD De vertrouwde regelmaat van het verenigingsleven is voor heel veel verenigingen nog ver weg. Muziekvereniging Door Wilskracht Sterk heeft net voor de vakantie de repetities weer opgepakt. De jaarlijkse rommelmarkt kan echter niet doorgaan en daarvoor is een leuk alternatief bedacht.

„Geef DWS cadeau. Maar dan met k a d o,” spelt Yolande Tolboom van muziekvereniging Door Wilskracht Sterk heel pakkend. Dus geen klassieke spelling maar beknopt. En dat is ook precies wat de muziekvereniging bedacht heeft, wie het leuk vindt om iemand anders muzikaal te verrassen kan een ensemble, een sectie van muzikanten of dansers van de vereniging, boeken en laten optreden op een leuke locatie. „Dat kan overal in de buurt zijn,” legt Tolboom uit, „Het liefste buiten maar als iemand voldoende ruimte heeft en we kunnen het allemaal regelen met de voorschriften en veilig houden dan is er veel mogelijk.”

ROMMELMARKT De bedoeling is dat er gespeeld wordt op de dag waarop anders de jaarlijkse rommelmarkt van de muziekvereniging gehouden zou gaan worden. Dat is dit jaar zaterdag 28 augustus.

GRAAG DOEN Een rommelmarkt houden op dit moment onmogelijke. Het gevolg is dat er ook geen inkomsten zijn van de rommelmarkt voor DWS. „Als je DWS cadeau geeft regel je niet alleen een heel leuk optreden voor iemand maar je draagt ook een steentje bij. Dat is voor de vereniging van groot belang. En de vorm waarvoor we hebben gekozen sluit ook wel erg goed aan bij wat we graag doen natuurlijk: muziek maken. En dan vooral ook voor publiek en in het dorp.”

Eerder geplande optredens moesten helaas alweer worden afgezegd. „We zouden bij het terras van De Roskam spelen met het orkest maar live-muziek mag niet in de horeca. Toch zien we nog wel mogelijkheden en als het allemaal lukt in de planning die zaterdag proberen we met een klein ensemble ook daar weer te zijn.”

HUIZE SINT JOSEPH Een ensemble, een kleine groep muzikanten, dat in overleg enkele nummers speelt. „Het kan ook een groep dansers zijn of drummers,” legt Tolboom uit. „Via de website op dwsachterveld.nl/kado kan je een formulier invullen. Dan nemen we contact op met degene die het geboekt heeft. Het kan al voor een klein bedrag maar ook daarin kan je als je DWS cadeau geeft een keuze maken.”

ROMMELMARKTDAG Inge Evers is ook betrokken bij de organisatie en vertelt dat er eigenlijk nog veel meer in de planning zit: „Naast dat mensen DWS kunnen boeken voor een buurman die vijftig wordt, de opening van de barbecue of voor jezelf, spelen we ook als dat allemaal lukt bij huize SInt Joseph en de socio-woning in het dorp. De rommelmarktdag wordt zo een echte DWS-dag en we hopen natuurlijk dat het succesvol wordt en dat we het met de leden gezamenlijk kunnen afsluiten.”

Wie zaterdag 28 augustus tussen 14:00 en 18:00 uur dus een gezellige muzikale omlijsting wil van DWS moet er snel bij zijn om te boeken. Dat kan via de website, maar ook met een e-mail naar: voorzitter@dwsachterveld.nl]

door Arnoud J Spaaij

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie