De tuin is nu ook toegankelijk voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator.
De tuin is nu ook toegankelijk voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator. Janny Jochemsen

Opening vlinder – en bijentuin Leusden

29 mei 2020 om 13:33 Natuur en milieu Deel je nieuws

Op zaterdag 6 juni 2020 om 13.00 uur gaat de Vlinder- en bijentuin open voor publiek. De tuin is rolstoeltoegankelijk gemaakt. Een lang gekoesterde wens is daarmee vervuld.

Er is helaas geen sprake van een feestelijke opening met diverse activiteiten. Dit door de RIVM maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Een heerlijke wandeling met educatieve elementen is gelukkig wel weer mogelijk. De tuin ligt er prachtig bij en is een bezoek waard. U kunt genieten van de rust, bloeiende planten, het zoemen van bijen, het fladderen van vlinders, vogelgezang en het gekwaak van kikkers.

De bloemenakker is ingezaaid. Later in het seizoen kunnen er weer kleurrijke boeketten veldbloemen worden geplukt. U kunt 6 juni ook terecht voor bloemenplukbonnen, de eerste voorjaarshoning en door vrijwilligers opgekweekte plantjes.

Ook nieuw: het voedselbos. Al ruim 40 verschillende eetbare bomen en struiken zijn geplant, zoals bessen, noten, vruchten. Het voedselbos is beperkt toegankelijk, omdat de planten nog kwetsbaar zijn.

Kom genieten!
Openingstijden vlinder- en bijentuin: op zaterdag- en zondagmiddag open van 13.00 – 16.00 Adres: Vlinderpad Leusden (hoek Groene zoom – Heilgenbergerweg).

Voor meer informatie en nieuws kijk op www.vlindertuinleusden.blogspot.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie