Nicci van Eykelenburg en Bert Kraai.
Nicci van Eykelenburg en Bert Kraai.

Opgeruimd Leusden vraagt aandacht voor lokale ‘afvalhelden’

8 maart 2021 om 13:35 Natuur en milieu

LEUSDEN Bert Kraai en Nicci van Eykelenburg zijn al 36 jaar ‘AfvalHelden’ van Leusden. In totaal kent de gemeente er vijftien en zij zetten zich dagelijks in voor het verwerken van het afval van alle Leusdenaren. In de week van de Afvalhelden (1 tot en met 7 maart) besloot Opgeruimd Leusden hen in het spotlicht te zetten.

Ze begonnen bij de gemeentewerf aan de Hamersveldseweg en zijn nu al weer heel wat jaren bij de Milieustraat ’t Spieghel actief. Kraai en Van Eykelenburg zijn een vast duo en maken heel wat kilometers door Leusden. Wekelijks legen ze alle afvalbakken in Leusden.

MEER ZWERFAFVAL Ze merken dat er de laatste tijd extra veel wordt gewandeld in Leusden, wat helaas ook meer zwerfafval en losse mondkapjes betekent. Ze zijn de oren en ogen van de BOA’s, maar ook zeker het aanspreekpunt voor Leusdenaren als die onderweg zijn. Ook komen ze regelmatig Opgeruimde Leusdenaren tegen, inwoners die helpen om Leusden schoon te houden door zwerfafval op te ruimen.

Kraai en Van Eykelenburg kennen elkaar heel goed na al die jaren, maar kennen ook alle afvalbakken op hun duimpje. Al het afval dat moet worden opgehaald en opgeruimd ergens in Leusden, daar gaan zij op af. Altijd samen op pad. Twee hele verschillende karakters en dat maakt dat ze het werk al jaren met plezier doen en ook graag samen blijven voortzetten.

ESSENTIEEL In de week van de AfvalHelden stonden de medewerkers uit de afvalbranche centraal. Reden om het tweetal met een ‘Opsteker’ van Opgeruimd Leusden in het zonnetje te zetten. ,,Medewerkers uit de afvalbranche zijn essentieel voor het draaiende houden van de Nederlandse samenleving. Begin 2020 werd dit extra duidelijk, toen de coronacrisis het dagelijks leven in Nederland op zijn kop zette. Direct werd ook de afvalsector als essentieel beroep aangemerkt. Met deze week geven we een mooi gebaar als goede opsteker aan alle medewerkers die hard aan de slag zijn”, schrijft opgeruimd Leusden.


Nicci van Eykelenburg en Bert Kraai. - Appel&Eelman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie