Afbeelding
Mariska Stehouwer

Renovatie schoolplein Loysderhoek en 't Palet in volle gang

10 maart 2020 om 07:25 Nieuwbouw

LEUSDEN Het schoolplein bij de basisscholen Loysderhoek en 't Palet zijn sinds vrijdag 21 februari met hekken afgesloten en vanaf dat moment waren er geen spelende kinderen meer op het plein, maar uitsluitend bouwverkeer. Het was al jaren de wens om het schoolplein te veranderen; meer ruimte door het weghalen van de heuvels, meer groen en leukere speeltoestellen.

Een groep ouders en wijkbewoners hebben meegedacht bij de plannen. Subsidie werd verkregen bij het Fonds Samenlevingsinitiatieven en ook de sponsorloop door de leerlingen van de scholen afgelopen oktober leverde een mooi bedrag op. Het nieuwe school- en buurtplein moet een plezierig plein worden voor zowel jongere als oudere kinderen van zowel de scholen als de kinderen in de wijk.

De toe- en afvoer van bouwverkeer verloopt grotendeels via de Genthoek en tot de renovatie klaar is spelen de kinderen in de Willem Alexanderhof en de speelparkjes rondom de Genthoek. De herinrichting moet 27 maart afgerond zijn zodat het plein tijdens het wijkfeest Vier de Lente, één dag later, in gebruik kan worden genomen door alle wijkbewoners.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie