Afbeelding
Van Wijnen

'Nieuwbouwproject westrand van Leusden na de zomer in verkoop'

17 juli 2020 om 19:08 Nieuwbouw

LEUSDEN Projectontwikkelaar en bouwbedrijf Van Wijnen verwacht na de zomer de verkoop te starten van het project Hof van Liz in Leusden. Het project aan de groene westrand van de gemeente bestaat uit 22 twee-onder-een-kapwoningen, 3 vrijstaande woningen en 12 appartementen. Naast deze koopwoningen en koopappartementen worden nog eens 12 vrije sector huurappartementen en 53 sociale huurappartementen in het plan uitgevoerd. 

Na een lange periode van voorbereiding doorloopt het nieuwbouwplan op dit moment het traject van vergunningverlening. Het bestemmingsplan van de locatie is in procedure en de aanvraag voor de omgevingsvergunning wordt binnenkort bij de gemeente ingediend.

GASLOOS Hof van Liz komt aan de groene westrand van Leusden en wordt ontsloten via de Lisidunalaan. Het nieuwbouwproject is gasloos, volledig elektrisch en voldoet het aan de energiezuinige maatstaven van de gemeente, aldus Van Wijnen.

SOCIALE HUUR De sociale huurappartementen van Woningstichting Leusden worden ruim na de start van de bouw aangeboden via WoningNet Eemvallei. Bij Woningnet ingeschreven woningzoekenden kunnen op zijn vroegst pas in de tweede helft van 2021 reageren op deze appartementen. 

BOUWRIJP MAKEN Afhankelijk van de lopende procedures is de planning om begin 2021 te starten met de bouw. Binnenkort zijn de eerste werkzaamheden op de locatie al te zien, wanneer gestart wordt met het bouwrijp maken en de aanleg van het nieuwe parkeerterrein van zorgcentrum Lisidunahof.

KRAPTE In de voorbereidingsfase is begin dit jaar een informatieavond gehouden. De krapte op de woningmarkt maakt dat de gemeente Leusden inzet op uitbreidingsplannen in een mix van woningtypes, om de doorstroming binnen Leusden zoveel mogelijk te bevorderen. ,,We hebben uitgebreid gekeken naar het ontwerp van de woningen en in het complete inrichtingsplan veel aandacht besteed aan het creëren van een veilige, groene en vriendelijke omgeving. Hoewel dat soms meer tijd kost in de voorbereiding, zijn we bijzonder trots op het resultaat”, aldus projectontwikkelaar Evelien Houwer van Van Wijnen.

Belangstellenden voor de koopwoningen in Hof van Liz kunnen zich inschrijven via de projectwebsite hofvanliz.nl. Via regelmatige nieuwsbrieven worden de belangstellenden op de hoogte gehouden van de voortgang en de komende start verkoop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie